Meteo i Serveis
Alerta per fort vent a Catalunya
Foto: Alerta per fort vent a Catalunya
Temps

Catalunya en alerta per la previsió de fortes ratxes de vent

Alerta per fort vent a Catalunya
Foto: Alerta per fort vent a Catalunya

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències Ventcat davant la previsió d'un episodi amb fortes ratxes de vent aquest dilluns i sobretot aquest dimarts. 

Previsions: Segons preveu el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d'aquest dilluns a la tarda i vespre, el vent pot bufar amb cops de més de 72 km/h sobretot a les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre, sud de Lleida i comarques del Pirineu i Prepirineu.

  • El vent bufarà de components nord i oest, i al Pirineu és possible que se superi a cotes mitjanes i altes. De cara a aquest dimarts, l'episodi s'ha d'intensificar i l'afectació s'estendrà al litoral i prelitoral central i sud, on les ratxes podran superar també els 72 km/h.

Què diu: Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats a l'aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

  • També a escala urbana, cal ser molt prudent amb la possible caiguda d'elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública.
  • Per prevenció es recomana retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

A més, es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del Twitter @emergenciescat.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Temps