Meteo i Serveis
Grandvalira Resorts
Foto: Grandvalira Resorts | Europa Press
Andorra

Forfet únic per a totes les estacions d'esquí d'Andorra aquesta temporada

Grandvalira Resorts
Foto: Grandvalira Resorts | Europa Press

Aquesta temporada es posarà en marxa un forfet únic de país per als tres complexos de neu del Principat, ja sigui per a tota la temporada o en una versió per a diversos dies.

Per què és important? El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, ha ressaltat la importància que té el fet de situar-se, molt probablement, com a únic país del món que compta amb un forfet vàlid per a totes les estacions del país i creu que la resposta dels clients serà "molt bona".

Al detall: Les estacions d’esquí d’Andorra per primer cop s’han agrupat sota la  marca Grandvalira Resort i preveuen obrir el pròxim 2 de desembre sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

A la pràctica: Hi haurà tres forfets de temporada…

  • Un que dona accés il·limitat als més de 300 quilòmetres esquiables del Principat.
  • Un segon per esquiar de forma il·limitada a Pal Arinsal i Ordino Arcalís i combinat amb dos dies a Grandvalira.
  • Finalment, un tercer d'específic pels usuaris d'esquí de muntanya i de raquetes de neu.

A més: Grandvalira Resorts també passa a formar part a partir d'aquesta temporada d'un forfet anomenat 'Ikon Pass', nascut als Estats Units i que dona accés a més de cinquanta estacions d'arreu del món, a més d'incloure-hi els dominis andorrans.

Què sabem? Grandvalira ha construït una central hidroelèctrica que permet generar entre el 3% i el 5% del consum de sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp.

  • També s’han instal·lat plaques fotovoltaiques a teulats de vuit edificis que podrien produir més de 500.000 kW/any.

En xifres: Pel que fa a les inversions…

  • Pugen a 17,5 milions d'euros, repartits entre 12,5 milions a Grandvalira, 2,5 milions a Pal Arinsal i 2,5 milions a Ordino Arcalís.
  • Una part, fins a 2,5 milions d'euros, va destinada a l'àmbit de la sostenibilitat, ja sigui per a autoproducció d'energia renovable o en mesures d'estalvi.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Neu