Meteo i Serveis
L'estació La Molina
Foto: L'estació La Molina | ACN
Temporada d'esquí

Ja hi ha data d'obertura per a les pistes d'esquí catalanes

L'estació La Molina
Foto: L'estació La Molina | ACN

Les estacions d'esquí i de muntanya gestionades per FGC Turisme tenen previst obrir el primer cap de setmana de desembre. 

Previsions: Les estacions de Boí Taüll, Espot, Port Ainé i Vallter treballen per obrir el dia 2 de desembre. La Molina també ho té previst fer en aquesta data, tot i que es podria avançar si les condicions de neu ho permeten.

  • En el cas de Vall de Núria, el servei del tren cremallera es reprendrà el 2 de desembre i un dia més tard es posaran en marxa el Parc Lúdic i les activitats d'hivern.
  • Es preveu que les estacions acabin la temporada el Dilluns de Pasqua, el dia 10 d’abril.

En profunditat: Les estacions d'esquí de FGC Turisme prendran mesures d'estalvi tenint en compte diversos paràmetres, entre els quals hi ha també la qualitat de la neu i les condicions meteorològiques.

  • Dins l'àmbit de l'eficiència energètica, s'ha aconseguit una reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle del 66% i del consum d'aigua de fins a un 26%.
  • D'altra banda, el procés de digitalització en el sistema de forfets ha permès a les estacions d'esquí i muntanya d'FGC conèixer el nombre i els moviments dels visitants en temps real.

A la pràctica: Aquesta temporada es prioritzarà la producció de neu en els períodes energètics més econòmics i quan les condicions de temperatura i humitat siguin òptimes.

  • També hi haurà un control exhaustiu dels gruixos de neu per no produir-ne més de la necessària. 

En detall: FGC Turisme ofereix un seguit d’experiències úniques amb les seves subdivisions turístiques a través de 6 estacions de muntanya, 5 trens turístics i el Parc Astronòmic del Montsec.

  • Gestiona les estacions de muntanya de La Molina, La Molina - Masella, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé, Boí Taull i Tot Nòrdic.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Temperatura Neu