Meteo i Serveis
Combois de Mitja Distància
Foto: Combois de Mitja Distància | Europa Press
Renfe

Renfe endureix les condicions per viatjar gratis amb Mitja Distància

Combois de Mitja Distància
Foto: Combois de Mitja Distància | Europa Press

Renfe ha anunciat que aplicarà canvis en els abonaments gratuïts de Mitja Distància a les persones que en facin un ús irregular. 

El motiu: S'ha detectat que alguns usuaris reserven plaça en els trens de Mitja Distància, però finalment no hi viatgen. 

Què sabem: El Ministeri de Transports modificarà a partir d'aquest dimecres les condicions dels abonaments gratuïts. 

  • Renfe confiscarà la fiança i anul·larà els abonaments a les persones que, almenys en tres ocasions, no cancel·lin la reserva amb dues hores d'antelació si finalment no agafen el tren. 
  • A més, l'operadora ha anunciat que en els combois sense plaça reservada establirà un nombre màxim de places de peu. 
  • Les noves modificacions també limiten a un màxim de quatre viatges diaris per tiquet i no permetran reservar plaça en trens amb el mateix origen i destí en un període de temps concret.

En detall: Els usuaris que hagin estat sancionats no podran tornar a sol·licitar l'abonament gratuït fins passats 30 dies. 

  • Renfe notificarà a aquests usuaris abans que se'ls retiri l'abonament. 
  • L'objectiu és promoure el bon ús de la gratuïtat del transport públic. 

Previsions: A partir de l'1 de gener, el Ministeri de Transports també ha anunciat que llençarà un abonament específic pels menors d'edat.

D'on venim: L'1 de setembre va entrar en vigor la gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància i ho seguirà sent durant tot el 2023. Una mesura que pretén fer front a la inflació de preus que afecta la butxaca dels ciutadans, per la crisi de la guerra a Ucraïna.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Rodalies Renfe