Meteo i Serveis
Xoc entre dos trens a Montcada i Reixac
Foto: Xoc entre dos trens a Montcada i Reixac | ACN
Rodalies

Més de 150 ferits en un xoc entre dos trens de Rodalies a Montcada

Xoc entre dos trens a Montcada i Reixac
Foto: Xoc entre dos trens a Montcada i Reixac | ACN

Xoc entre dos trens a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa. Diversos viatgers han resultat ferits lleus per l'encalç, el xoc per darrere, entre dos trens a l'estació de Vallès Occidental en sentit Barcelona.

  • Hi ha 150 persones en estat lleu i 5 en estat menys greus. De moment, hi ha hagut 39 trasllats a diferents centres sanitaris sense ferits greus. En els dos trens viatjaven un total de 800 persones.

Situació actual: Circulació restablerta de trens entre Montcada i Terrassa.

  • La circulació fins a Barcelona també s'ha restablert per una via amb un pas altern pels dos sentits.

Què sabem: L'incident ha passat a les 7.50 i Renfe ha activat el protocol per aquest tipus d'incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

  • Els Bombers hi han enviat 7 dotacions per ajudar en l’evacuació dels trens. No hi ha cap persona atrapada als combois. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat d’alerta.

Què diuen: En una entrevista a TV3, la subdirectora de Protecció Civil, Inma Soler, ha confirmat que tots els passatgers han pogut sortir del tren i estan sent assistits. Hi ha fins a 150 persones ateses pels serveis d'emergència al mateix espai de l'estació on ha tingut lloc l'accident.

  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, desitja "una ràpida recuperació" als ferits pel xoc entre dos trens de Rodalies. Aragonès reclama explicacions a Renfe, Adif i govern espanyol pels fets: "Millorar els serveis a Catalunya és urgent". 

Previsions: Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Rodalies Renfe