Meteo i Serveis
El conseller de Territori
Foto: El conseller de Territori | ACN
Rodalies

El Govern demana una reunió "urgent" amb l'Estat per tractar el traspàs de Rodalies

El conseller de Territori
Foto: El conseller de Territori | ACN

El Govern ha demanat celebrar una reunió "urgent" bilateral amb l'Estat per posar sobre la taula la voluntat de la Generalitat de gestionar el sistema ferroviari de Catalunya. 

Per què és important? L'executiu català, a propòsit del greu accident a Montcada i Reixac, vol collar l'Estat per tractar de traspassar les competències de la xarxa de Rodalies a la Generalitat.

En profunditat: El departament de Territori ha demanat una reunió "amb celeritat" després de la col·lisió entre els dos trens de l'R4 d'ahir a Montcada i Reixac

  • Des del Departament, es recorda que en la darrera dècada s'han produït sis accidents greus en aquesta línia i que no s'ha complert amb el compromís inclòs en el Pla de Rodalies entre 2008 i 2015 d'instal·lar el sistema ERTMS nivell 2, que serveix per geolocalitzar els trens i millorar la seguretat ferroviària i que l'R4 encara no té incorporat.

A més: El conseller de Territori, Juli Fernández, va assegurar que la Generalitat ha obert un expedient informatiu per aclarir les causes de l'accident de Renfe.

  • En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra i Adif també han iniciat una investigació sobre els fets a Montcada i Reixac.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Renfe Rodalies