Meteo i Serveis
Metro de Barcelona
Foto: Metro de Barcelona | ACN
Transport

Has de comprar una T-Jove? Compte amb la seva caducitat

Metro de Barcelona
Foto: Metro de Barcelona | ACN

La reducció del preu dels títols de transport públic acaba el 31 de desembre, i la validesa dels bitllets comprats el 2022, al 15 gener.

Per què és important? El teu bitllet del transport públic caducarà el 15 de gener independentment de la seva data de caducitat preassignada. Així, pot no sortir-te a compte econòmicament la compra d'una T-Jove, més cara i temporal, així com altres bitllets.

Al detall: Les institucions van bonificar la majoria de títols de transport públic en l'últim trimestre del 2022.

  • L'1 de gener tornarem a pagar el preu complet dels títols de transport públic.
  • Es veuran afectades la T-Jove, la T-Casual, T-Usual, la T-Mes, T-4 i T-70/90.
  • Per norma general, la T-Jove té una durada de 3 mesos des del primer viatge, la T-casual 30 dies. La T-Casual (10 viatges) té una durada de 3 mesos després de cada pujada de tarifes.

Background: Amb la reducció tarifària des del setembre del 2022, els títols de transport han passat a costar la meitat de preu. Per evitar la compra massiva de bitllets durant el període de preu reduït i que la gent els utilitzés quan la reducció hagués finalitzat, tots els títols caducaran el pròxim 15 de desembre, independentment de la seva caducitat concreta.

  • Les targetes més afectades per aquesta mesura són la T-Usual, però sobretot la T-Jove.
  • Si has fet servir per primera vegada una T-Jove en els últims dos mesos, no la podràs fer servir durant 3 mesos, que era la caducitat original.
  • Amb la T-Casual passa el mateix, si fas ús per primera vegada del títol després del 15 de desembre, no et durarà un mes.
  • Les excepcions són per a la targeta T-16 i la targeta T-verda que mantenen la seva caducitat.

Recomanacions: En cas que hagis comprat un títol com ara una T-Jove i l'hagis fet servir, no podràs demanar un bescanvi, com sí que pots si no l'has estrenat. És per això que és recomanable comprar i utilitzar altres bitllets més barats i de menor durada, ja que els amortitzaràs més.

  • Els bitllets no estrenats es podran bescanviar als punts TMB per títols de la mateixa classe a partir de l'1 de gener fins al 31 de març de 2023, abonant-ne la diferència de preu si s’escau.

A partir d'ara: Fins al moment, les autoritats no han anunciat l'ampliació de la reducció tarifària. Fonts de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) tampoc no donen detalls sobre si canviaran aquestes condicions per tal de compensar els usuaris que hagin comprat un bitllet i no l'hagin pogut fer servir completament.

A més: Renfe ha anunciat que aplicarà canvis en els abonaments gratuïts de Mitja Distància a les persones que en facin un ús irregular. 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Metro Barcelona