Meteo i Serveis
Ferrocarils de la Generalitat a la parada de Sabadell Plaça Major
Foto: Ferrocarils de la Generalitat a la parada de Sabadell Plaça Major | ACN
Transport

Els patinets elèctrics estaran prohibits al metro, bus i tren

Actualitzat: Dilluns, 19 de desembre de 2022. 16:58
Ferrocarils de la Generalitat a la parada de Sabadell Plaça Major
Foto: Ferrocarils de la Generalitat a la parada de Sabadell Plaça Major | ACN

Els patinets elèctrics quedaran prohibits a gran part del transport públic, com a mínim, durant una temporada.

Al detall: L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat aquest dilluns 19 de desembre al seu consell d'administració demanar als operadors de trens, metros i autobusos que prohibeixin l'accés de patinets elèctrics.

  • La prohibició inicialment durarà un període màxim de sis mesos.
  • Aquest és el termini que dona l'ATM per elaborar una proposta de regulació permanent, que podria suposar una prohibició definitiva de manera permanent per motius de seguretat o es podria limitar a restriccions més concretes.
  • L'element considerat perillós és la recàrrega de bateries dins dels vagons en cas de sobrecalfament.
  • Fins que aquesta reglamentació no estigui elaborada, els respon­sables del transport públic català han considerat que la millor opció és prohibir l’entrada de patinets de manera temporal.

A més: La mesura s'ha aprovat juntament amb la renovació del descompte del 20% per als bitllets de la T-Jove i la T-Usual.

En context: El detonant de la prohibició és l'incendi d'un patinet dintre d'un ferrocarril el passat 17 de novembre, mentre circulava entre Sant Boi i Molí Nou. 

  • El foc i el fum va deixar tres ferits lleus. L'incident va obligar a aturar la circulació del tren, evacuar els passatgers i retirar el comboi de les vies.
  • Els fets van fer saltar les alarmes a l'ATM i altres empreses de transports, i als Bombers, que van mostrar la seva preocupació i van proposar prendre mesures.

Què diuen? La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet, ha alertat que aquest incident fa posar "en dubte" la "seguretat" d'aquest mitjà de transport en auge. 

  • "Temporalment, s'ha de prendre la decisió que mentre no es busca la solució de la compatibilitat, no es pugui fer", ha detallat. "El nostre objectiu (a TMB) és caminar a una compatibilitat, però produït aquest incident hem d'entregar un treball coordinat per veure com podem assegurar evitar-ne més", ha apuntat.

Per acabar: Quins són els horaris del transport públic per les festes de Nadal?

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Metro Barcelona