Meteo i Serveis
Un agent de la Policia Municipal d'Olot amb un conductor de patinet elèctric
Foto: Un agent de la Policia Municipal d'Olot amb un conductor de patinet elèctric | ACN
Transport

Ja és oficial: consulta quan estaran prohibits els patinets al transport públic

Un agent de la Policia Municipal d'Olot amb un conductor de patinet elèctric
Foto: Un agent de la Policia Municipal d'Olot amb un conductor de patinet elèctric | ACN

Els patinets elèctrics quedaran prohibits a gran part del transport públic, tal com va informar Principal fa unes setmanes. Ara, s'ha sabut quan entrarà en vigor la prohibició.

Al detall: Portar el patinet elèctric al transport públic estarà prohibit a partir de l’1 de febrer.

  • Els patinets estaran prohibits a tot el transport públic, inclòs metro, bus, ferrocarril, tramvia i Rodalies.
  • Els diferents operadors del transport públic han adaptat els seus respectius reglaments per incloure la nova prohibició, i han acordat a través d’una comissió la data a partir de la qual entrarà en vigor.

A més: Les denúncies que formulin els equips d’intervenció dels operadors de transport públic, per incompliment de la prohibició, comportaran una sanció de 200 euros.

Previsions: Es tracta d’un veto temporal, de sis mesos, impulsat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) mentre es resol la seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal, les bateries dels quals són altament inflamables.

  • Aquest és el termini que dona l'ATM per elaborar una proposta de regulació permanent, que podria suposar una prohibició definitiva de manera permanent per motius de seguretat o es podria limitar a restriccions més concretes.
  • Fins que aquesta reglamentació no estigui elaborada, els respon­sables del transport públic català han considerat que la millor opció és prohibir l’entrada de patinets de manera temporal.

En context: El detonant de la prohibició és l'incendi d'un patinet dintre d'un ferrocarril el passat 17 de novembre, mentre circulava entre Sant Boi i Molí Nou. 

  • Els fets van fer saltar les alarmes a l'ATM i altres empreses de transports, i als Bombers, que van mostrar la seva preocupació i van proposar prendre mesures.

Per acabar: També, tal com ha informat Betevé, durant aquest període s'impulsarà l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus.

  • Per altra banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja ha anunciat l’adaptació dels Bicibox per als patinets elèctrics i així mateix s’impulsarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.
Categoria: Meteo i Serveis