Meteo i Serveis
Vista del massís de Montserrat cobert de neu aquest gener
Foto: Vista del massís de Montserrat cobert de neu aquest gener | Lorena Sopêna / Europa Press
Temps

Torna el fred a Catalunya i la neu al Pirineu i a cotes mitjanes

Temps de lectura: 2 minuts
Vista del massís de Montserrat cobert de neu aquest gener
Foto: Vista del massís de Montserrat cobert de neu aquest gener | Lorena Sopêna / Europa Press

Catalunya afronta una setmana de canvis dràstics al pla meteorològic. Aquesta setmana estarà marcada per la inestabilitat per l'entrada d'una massa d'aire fred que provocarà un acusat descens de les temperatures i la possibilitat de pluges i neu a cotes mitjanes.

D'on venim? L'última setmana ha estat caracteritzada per les temperatures suaus i tems anticiclònic.

  • S'han assolit fins a 25 °C a diferents punts de l'interior i el litoral de la província de Girona i s'han superat els 20 °C a Barcelona.

Què esperar? El descens tèrmic serà molt acusat a partir de mitja tarda i fins dilluns al migdia. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, en alguns punts del territori les màximes poden baixar fins a 15 °C respecte al dia anterior.

  • Des de final de dilluns fins a l'inici de divendres els termòmetres es quedaran estancats a la zona baixa amb uns registres molt per sota del que tocarien per a aquestes dates.
  • La cota de neu baixarà cap a 500 o 400 metres dilluns a la tarda al nord de la costa Brava i les comarques gironines, i es mourà, a priori, entre els 600 i 900 metres al litoral i prelitoral central a darrera hora. Dilluns no es preveu cap gran nevada, els gruixos en general seran minsos.

Tot i això: El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat avisos d'onada de fred i l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) avisa de temperatures mínimes severes al Pirineu.

  • Encara hi ha força incertesa sobre l’abast final de les precipitacions, així com pel que fa a la cota de neu final, tot fa pensar que la neu es deixarà veure en alguns moments a zones on és poc habitual, no a cotes especialment baixes a la majoria de comarques.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Meteorologia Fred Neu