Meteo i Serveis
Panta de Sau, sota mínims
Foto: Panta de Sau, sota mínims | Europa Press
Catalunya

Barcelona, en risc per sequera: podrien imposar restriccions a l'ús de l'aigua

Temps de lectura: 2 minuts
Panta de Sau, sota mínims
Foto: Panta de Sau, sota mínims | Europa Press

Greu alerta per sequera. El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, ha avisat del preocupant moment que travessa Catalunya. Si no plou els pròxims mesos, no es podrà garantir l'abastiment per tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per què és important? La sequera pot provocar que la setmana vinent es posin en marxa noves mesures per pal·liar la falta d'aigua. De fet, es necessiten 3-4 mesos de pluja continuada per tornar a una situació normal.

Què ha dit? En una entrevista a Rac1, Reyes ha explicat una preocupant situació que travessa Catalunya, i que no està tan present com hauria d'estar-ho.

  • El director de l'Agència Catalana de l'Aigua ha assegurat que la situació és "crítica" i que si no plou durant la primavera, "podríem tenir restriccions pels usuaris a finals d'any".
  • "No es pot garantir l'abastiment d'aigua a l'Àrea metropolitana de Barcelona aquest 2023", ha diagnosticat Reyes. En aquest sentit, ha dit: "Vull pensar que aquest 2023 no hi haurà vaixells ni trens portant aigua. Cal pensar en un ús eficient de la xarxa".

A més: També ha narrat que el pantà de Sau està en un estat deplorable, no arriba ni al 20% de la seva capacitat. Això pot posar en risc la poca aigua que queda que podria embrutar-se amb els fangs del fons del pantà. 

  • És per això que es vol buidar completament el pantà de Sau i trasbalsar l'aigua al de Susqueda. "Estem accelerant el traspàs d'aigua de Sau a Susqueda per mantenir la qualitat de l'aigua. Però cal treure els peixos com més aviat millor", ha assegurat.

 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Pluja