Meteo i Serveis
Temps

Cap de setmana tranquil i assolellat amb nits especialment gèlides a l'interior

Temps de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana tindrem l'anticicló com a protagonista que anirà guanyant terreny, mentre que la borrasca Juliette s'anirà allunyant i diluint cap al Mediterrani central. El sol serà el protagonista, amb molts contrastos tèrmics entre el dia i la nit. També es poden presentar boires gebradores locals en punts de l'altiplà central.

Els motius: Un potent anticicló s'afiança de la situació atmosfèrica i es reforça entre les Illes britàniques i l'oest del continent europeu. Rebrem la seva influència en forma de falca anticiclònica, que encara injectarà restes de vent de component nord.

  • En alçada, la massa d'aire freda s'anirà retirant i deixarà pas a una massa d'aire una mica més temperada, que farà remuntar les temperatures.

En profunditat: Domini del sol a tot arreu, amb ben poca nuvolositat. Durant la nit i matinada, es poden formar algunes boires gebradores locals cap a l'altiplà central i el Segre Mitjà, que podrien afectar punts del Solsonès, l'Alta Anoia, el nord-est de la Noguera o l'extrem sud de l'Alt Urgell.

  • Diumenge seguirà fent sol arreu, amb arribada de núvols prims durant la tarda per les Terres de l'Ebre que deixaran el cel una mica més enteranyinat. 

Amb xifres: Molt fred nocturn a les valls i fondalades de l'interior i Pirineu. Glaçades entre moderades i fortes, que podrien marcar valors d'entre els -5 i els -10ºC. Les gelades podrien arribar fins al prelitoral (vallesos, Penedès, interior de Girona...). Temperatures mínimes entre els 5 i els 8ºC a primera línia de la costa.

  • Les temperatures màximes oscil·laran entre els 17 i els 20ºC al prelitoral, al voltant dels 14 o 15ºC a la Catalunya Central i entre els 12 i els 15ºC a les valls del Pirineu. Així doncs, molt contrast tèrmic entre el dia i la nit, amb diferències que podrien superar els 20ºC.

A la pràctica: Ulleres de sol a la butxaca i paraigües desats a l'armari. Ens haurem de vestir a capes: anorac o jaqueta gruixuda a primera hora del matí quan sortim de casa, que després ens sobrarà. 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temperatura Temps