Meteo i Serveis
Tren de Renfe
Foto: Tren de Renfe | ACN
Rodalies

Retards a Rodalies a causa d'un descarrilament sense ferits al túnel de la Sagrera

Temps de lectura: 2 minuts
Tren de Renfe
Foto: Tren de Renfe | ACN

Part d’un tren ha descarrilat aquest dijous a les 16:30 a l’entrada del túnel de la Sagrera, a la boca de Mataró, segons ha informat Renfe, que ha afegit que l’accident no ha causat ferits en primera instància.

Què en sabem? El tren ha sortit de la via en una zona on hi havia uns grans blocs de formigó al mig de la infraestructura.

  • Fonts d'Adif no han descartat ni confirmat que aquests blocs de grans dimensions hagin estat els responsables del descarrilament, i han indicat que hi ha una investigació en marxa per aclarir les circumstàncies del fet. 
  • Els 60 viatgers del tren ja han estat transbordats a un altre tren i se circularà en via única fins que els tècnics encarrilin el vehicle accidentat.
  • Les causes de la incidència s’estan investigant.

A més: Els Bombers de Barcelona han explicat en una piulada a Twitter que han col·laborat en l'atenció a les persones que viatjaven al tren de l'R1 descarrilat a l'altura del Clot, i han confirmat que no hi ha hagut ferits.

  • La companyia ferroviària també ha explicat que les tasques d'encarrilament i reparació de la infraestructura que hagi pogut resultar malmesa es faran durant la matinada per no interferir en la prestació del servei.

A la pràctica: Les línies R1 i RG1 presten mentrestant servei parcial, amb dos trens per hora i sentit.

  • Això afecta també la circulació de les línies R3 i R4, que pateix retards que s’aniran recuperant progressivament.

Finalment, Protecció Civil ha hagut d'activar el Pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) en fase de prealerta, però al cap d'un quart d'hora s'ha desactivat.

Categoria: Meteo i Serveis
Especial: Rodalies