Meteo i Serveis
Columna publicitària d'un parc comercial de Vilanova tombada pel vent.
Foto: Columna publicitària d'un parc comercial de Vilanova tombada pel vent. | ACN / Gemma Sánchez
El Temps

Destrosses pel fort vent: cau un gran cartell a Vilanova i la Geltrú

Actualitzat: Dissabte, 11 de març de 2023. 19:19
Temps de lectura: 2 minuts
Columna publicitària d'un parc comercial de Vilanova tombada pel vent.
Foto: Columna publicitària d'un parc comercial de Vilanova tombada pel vent. | ACN / Gemma Sánchez

El fort vent ha provocat multitud d'incidents arreu de Catalunya i ha obligat els Bombers a fer més d'un centenar de serveis aquest dissabte 11 de març.

Context: Aquest cap de setmana està marcat per fortes ratxes de vent que redueixen la sensació d'una calor poc habitual a mitjans març. Protecció Civil ha activat l'alerta per vent, de fet.

Al detall:

  • El telèfon d'emergències 112 ha rebut unes 450 trucades i els Bombers han fet 154 sortides pel vent des de la matinada i fins a les 14 de migdia d'aquest dissabte.
  • La majoria d'incidents han estat per branques o arbres caiguts i elements de façanes o balcons que han caigut. Destaca la columna publicitària d'un parc comercial de Vilanova tombada pel vent.
  • Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dissabte a la tarda l'alerta per vent després de finalitzar la fase més extensa d'afectació de l'episodi, que ha deixat ratxes d'entre 60 i 85 km/h a Barcelona ciutat i en altres punts del litoral i prelitoral central. 

Visió global: Gran part dels avisos s'han concentrat al litoral central de Catalunya. 72 han estat a la regió metropolitana sud i 36, a la nord. A banda, s'ha rebut sis avisos a la regió d'emergències de Girona, nou a la de Tarragona, vuit a Lleida i 3 a la Centre.

Mentrestant: L'Ajuntament de Barcelona ha activat a les 9 el pla bàsic d'emergència municipal en fase d'alerta, i ha tancat els parcs de la ciutat durant unes hores pel risc de caiguda de branques i arbres.

Previsions: Protecció Civil preveu que l'episodi de vent afecti l'àrea metropolitana de Barcelona fins al migdia. A la tarda el vent es reforçarà a Ponent, a l'Altiplà Central, al Prelitorial sud de Barcelona i a Tarragona.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Temps