Meteo i Serveis
Imatge d'arxiu amb un carril adicional a l'Ap-7
Foto: Imatge d'arxiu amb un carril adicional a l'Ap-7 | ACN
Trànsit

Entra en vigor el límit de 100 km/h a l'AP-7 entre Martorell i Gelida

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu amb un carril adicional a l'Ap-7
Foto: Imatge d'arxiu amb un carril adicional a l'Ap-7 | ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) limitarà la velocitat a 100 km/h a l'AP-7 entre Martorell i Gelida els divendres a la tarda, dissabte al matí i diumenge a la tarda i els camions hauran de circular per la dreta en aquest tram d'uns 7 quilòmetres. 

Per què és important? La mobilitat ha augmentat de mitjana un 26% en aquesta autopista des que es van alliberar els peatges, l'agost del 2021, i la circulació de camions ha incrementat un 36%. 

  • L'autopista va registrar el 2019 503 accidents amb víctimes, 32 dels quals amb persones mortes o ferits greus, mentre que el 2022 aquests sinistres van augmentar fins als 647, 55 dels quals amb morts o ferits greus.

Què en sabem? La mesura començarà a aplicar-se aquest mateix divendres en fase de proves i forma part del paquet d'accions que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha presentat per reduir la sinistralitat a l'AP-7.

  • El pla es desplegarà entre el 2023 i 2025 amb una inversió de 14,3 MEUR i, entre altres mesures, també preveu utilitzar drons per controlar els punts més conflictius i instal·lar nous radars a l'autopista, on la mobilitat ha augmentat un 26% des de l'alliberament dels peatges.

A la pràctica: La primera mesura que s'aplicarà, a partir d'aquest mateix divendres, és la limitació de la velocitat en les franges d'operació sortida i en la de tornada en el tram Gelida-Martorell. 

  • Trànsit i Mossos faran controls de la velocitat per controlar que la limitació es compleixi.

Què esperar? El SCT vol estendre sistemes de velocitat variable en més trams de la via i té l'ull posat en el tronc central de l'AP-7 en espera que l'Estat, que és el titular de l'autopista, pugui aplicar mesures en aquesta direcció, com li ha estat reclamant la Generalitat.

  • El Servei Català de Trànsit instal·larà en aquesta autopista nous radars en els punts on hi ha més accidents. Començarà amb quatre, amb un nou sistema d'instal·lació, i una de les primeres localitzacions en què s'ubicaran serà a la trifurcació del Papiol B-23 / A-2 / AP-7.
  • A més, farà servir drons per controlar punts viaris conflictius.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Trànsit Mobilitat