Meteo i Serveis
Temps pel Cap de setmana

El temps: Força aire, grans clarianes i més variabilitat a Girona

Temps de lectura: 3 minuts

Cap de setmana molt variat i canviant en funció del moment i la comarca. Dissabte força tapat a Girona, mentre gaudiran de força sol a Ponent i Costa Daurada. El vent de garbí de dissabte quedarà reemplaçat pel flux de ponent i mestral diumenge. Calor diürna al Garraf, Camp de Tarragona i Ebre, mentre farà fred d'hivern a l'Aran i l'Alt Pallars.

Les causes: Cap de setmana amb altes pressions i una dorsal suau o càlida que des del nord d'Àfrica assoleix la península Ibèrica. Diumenge creua un front pel nord del Pirineu que injectarà ventades de ponent i més fred a la Vall d'Aran.

En profunditat:

  • Dissabte: Dia assolellat i força serè a Lleida, Catalunya Central, Penedès, Garraf i Camp de Tarragona o Terres de l'Ebre. Per contra, ens llevarem, amb força núvols baixos i boires a les comarques gironines, Osona i Vallès Oriental. Podria quedar entre variable i cobert fins al migdia, amb tendència a obrir-se una mica. Migdia i tarda amb nuvolades a tota la serralada prelitoral i punts de la Serra Litoral com Collserola, Massís del Garraf o Montnegre Corredor.
    • El vent de garbí s'enfortirà a les comarques de Girona, Costa Brava, vessant sud del Prepirineu i Catalunya Central. A la tarda, marinades altes - embat de brises de xaloc- a l'interior de l'Ebre, Pla de Lleida, Prelitoral sud i altiplà Central. Temperatures més baixes a la costa de Barcelona i a Tarragona, on avui ha fet més calor. 
  • Diumenge: El front fred deixarà alguna cosa d'inestabilitat al vessant nord Pirinenc. Allà estarà tapat i emboirat tot el dia, amb ruixats de neu dèbils i intermitents als 1.500 m. Bàsicament, serà la Vall d'Aran i l'Alt Pallars o nord del Principat d'Andorra. Ambient fred i hivernal en aquests sectors.
    • El mateix front amb aire més fresquet podrà reactivar algun ruixat entre el Ripollès i l'Empordà durant la tarda. Alguna gotellada o plugim podria arribar al Montseny o Serra Transversal. A la resta del territori parlarem de sol o grans clarianes, però molt vent, que serà aponentat. És un aire reescalfat que provocarà un dia d'estiu entre el Garraf i el Delta de l'Ebre, amb valors de 25 a 30°C. 

Amb xifres: Sbsència de glaçades nocturnes tret de la Cerdanya i cotes mitges/altes del Pirineu. Entre els 5 i els 10°C a l'interior i per sobre dels 12°C a la costa. De dia i especialment diumenge, assolirem els 27 o 28°C al prelitoral central, Garraf, Costa Daurada, Priorat, i Terres de l'Ebre. El vent bufarà moderat, tant el garbí dissabte com el ponent diumenge, amb ratxes superiors als 60 o 70 km/h. 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temperatura Temps