Meteo i Serveis
Incendi a Villanueva de Viver
Foto: Incendi a Villanueva de Viver | Lorena Sopêna / Europa Press
Temps

La sequera eleva el risc d'incendi forestal a desenes de comarques

Temps de lectura: 1 minut
Incendi a Villanueva de Viver
Foto: Incendi a Villanueva de Viver | Lorena Sopêna / Europa Press

La sequera està elevant i agreujant el risc d'incendi forestal a desenes de comarques i indrets del territori català.

Per què és important? Fins a 18 comarques del centre i sud de Catalunya tenen aquest dissabte un risc molt alt d'incendi –nivell 2 del pla Alfa-, segons els Agents Rurals.

D'altra banda: La resta de comarques catalanes estan en un perill moderat/alt de foc –nivell 1 del pla Alfa- i només sis comarques (Garrotxa, Selva, Pla de l'Estany, Gironès, Baix Empordà i Pla d'Urgell) es troben en un risc baix o moderat d'incendi –nivell 0 del pla Alfa-.

  • A partir del nivell 2, es prohibeixen o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure. 

En profunditat: El pantà de Sau està en un 7,5% de la seva capacitat. I, per tant, està fregant el seu mínim històric. No hi ha manera que plogui. Les temperatures han augmentat sobtadament. Totes aquestes alteracions estan agreujant notablement el risc a patir incendis forestals.

Situació actual: Actualment, un gran incendi està cremant desenes de quilòmetres a Villanueva de Vivier, i està descontrolat. Ja són 4.000 hectàrees de vegetació calcinades i ha obligat a desallotjar unes 1.500 persones.

  • Gairebé mig miler de professionals antiincendis està treballant nit i dia per apagar les flames que han avançat uns 40 quilòmetres.

 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Incendis Temps