Meteo i Serveis
El tram de l'AP-7 entre Martorell i Gelida
Foto: El tram de l'AP-7 entre Martorell i Gelida | ACN
Mobilitat

Trànsit multa 61 vehicles les primeres hores amb la nova limitació a l'AP-7

Temps de lectura: 2 minuts
El tram de l'AP-7 entre Martorell i Gelida
Foto: El tram de l'AP-7 entre Martorell i Gelida | ACN

 El Servei Català de Trànsit (SCT) ha sancionat 61 vehicles en les primeres hores de funcionament del límit de velocitat de 100 km/h al tram de l'AP-7 entre Martorell i Gelida, que ha entrat en vigor aquesta setmana.

Per què és important? La mesura forma part del paquet d'accions per reduir la sinistralitat, que es desplegarà entre el 2023 i 2025 amb una inversió de 14,3 milions d'euros. El tram de l'AP-7 entre Martorell i Gelida és un dels més conflictius.

Què en sabem?

  • Divendres, s'han fet uns 2.300 controls dinàmics i estàtics en aquest tram, amb el resultat de 56 multes a vehicles petits i cinc a camions.
  • Ramon Lamiel, director del SCT, ha celebrat a RAC1 que "el 97% dels vehicles respecten la velocitat" i que "els camions acaten la mesura de circular per la dreta". "Això vol dir que es va per bon camí", ha assegurat.

Context: La limitació a 100 km/h en aquest trajecte d'uns set quilòmetres a cavall entre l'Alt Penedès i el Baix Llobregat estarà en vigor els divendres a la tarda, els dissabtes al matí i els diumenges a la tarda.

Previsions: El director del SCT no descarta que la reducció de velocitat a autorpistes pugui arribar als 80 km/h en un futur. "No ho descartem si les mesures no funcionen i en casos d'alta densitat de vehicles", ha assenyalat Lamiel.

Per acabar: Entre altres mesures, es preveu utilitzar drons per controlar els punts més conflictius i instal·lar nous radars a l'autopista, on la mobilitat ha augmentat un 26% des de l'alliberament dels peatges.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Mobilitat Trànsit