Meteo i Serveis
Helicopter dels Bombers
Foto: Helicopter dels Bombers | Bombers
Sequera

S'estén el risc alt d'incendi a gairebé la totalitat de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Helicopter dels Bombers
Foto: Helicopter dels Bombers | Bombers

Els Agents Rurals han activat el nivell 2 del Pla Alfa a 31 comarques de Catalunya on s'ha elevat el perill d’incendi aquesta mitjanit.

Al detall: Les comarques amb més municipis en situació de perill molt alt o extrem d’incendi forestals són el Baix Llobregat (25 municipis), l’Anoia (22) i el Baix Camp (20).

A la pràctica: El cos farà vigilància exclusiva d’incendis i, com a mesura addicional, s’han suspès totes les activitats que poden suposar un risc d’incendi a 277 municipis, on es preveu un nivell molt alt d’incendi forestal.

  • Són municipis situats en 25 comarques on el perill d’incendi ja és alt, però que a nivell municipal el perill encara és més elevat. En concret, per demà s’han suspès un total de 2.400 activitats que no es podran dur a terme.

D’altra banda: El cos recorda que està prohibit fer foc i fa una crida a tota la ciutadania a extremar les precaucions durant tot aquest diumenge en qualsevol activitat que es faci al medi natural, ja que les condicions meteorològiques i l’estat de la vegetació fan que qualsevol ignició pugui esdevenir en un incendi forestal important.

En profunditat: El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe que assenyala la tarda de diumenge com el moment de perill més generalitzat.

  • L’episodi s’iniciarà amb vent de l’oest al matí, girarà a nord-oest durant la tarda i, finalment, a nord el dilluns.
  • Això implicarà vents terrers primer de ponent, després de ponent i mestral i, finalment, de mestral i tramuntana. Inicialment, els vents seran prou generals i progressivament s’aniran concentrant al litoral i prelitoral de la meitat sud i a l’Empordà.

 

Categoria: Meteo i Serveis