Meteo i Serveis
Pluja a Barcelona.
Foto: Pluja a Barcelona. | Europa Press
El temps

Les imatges dels forts i insuficients ruixats enmig de la sequera

Temps de lectura: 2 minuts
Pluja a Barcelona.
Foto: Pluja a Barcelona. | Europa Press

Forts ruixats han caigut a diversos punts de Catalunya la tarda d'aquest diumenge 30 d'abril. Tot enmig d'una sequera que, degut a la seva gravetat, aquestes esperades i insuficients precipitacions no serviran per alleugerir-la.

Per què és important? Catalunya ha declarat l'estrat d'excepcionalitat per la greu sequera, i és que aquesta primavera està sent la més seca des de 1990.

En xifres: 

  • La precipitació ha estat abundant a punts de la meitat est. Destaquen els 47,6 mm de la Quar o els 36 mm de Navès, en mitja hora.
  • La forta pluja ha deixat 24,5 mm en mitja hora a Barcelona, segons les dades recollides per la estació de l'Observatori Fabra.
  • La tempesta havia començat al Bages, traslladant-se per la capital i pel Vallès Occidental. A Terrassa, han caigut més de 30 mm en el mateix període de temps.

A més, de nou la precipitació ha anat acompanyada de nombrós aparat elèctric, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, que ha emès un avís per temps violent.

Per acabar: Ja de nit, les precipitacions s'han anat afeblint fins dispersar-se al mar per la comarca del Maresme i la Costa Brava.

En imatges: El Servei Meteorològic de Catalunya i usuaris de Twitter han compartit vídeos dels forts ruixats.

Categoria: Meteo i Serveis