Meteo i Serveis
El conseller de Territori
Foto: El conseller de Territori | David Zorrakino / Europa Press
Rodalies

El Govern convoca Renfe i Adif per exigir solucions pel desastre de l'R2

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
El conseller de Territori
Foto: El conseller de Territori | David Zorrakino / Europa Press

El caos de Renfe a Catalunya impacte de ple en el Parlament. El conseller de Territori, Juli Fernández, ha anunciat que el Govern ha convocat Renfe i Adif a una reunió per l'avaria a l'R2 Sud del dimarts i les incidències que s'hi han sumat aquest dimecres.

Per què és important? Un incendi en un quadre de senyals aquest dilluns al vespre va deixar centenars de persones tancades entre dues i tres hores a diversos trens de Rodalies.

  • A més, aquesta incidència ha provocat destrosses que es trigarà un mes a emmenar-les perquè el servei funcioni amb normalitat.

Què ha passat? Durant la sessió de control al Govern al ple del Parlament, Fernàndez ha explicat que volen reunir-s'hi aquest mateix matí perquè "expliquin què pensen fer per resoldre la situació i per saber quines mesures extraordinàries posaran".

Les causes: Segons ha detallat el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, aquest dilluns cap a les 21:00 es va trencar la catenària de la via 3 a l'estació de Gavà i el cable va caure "per mala sort" sobre un senyal del sistema de seguretat. Tot plegat va provocar que es cremés i es fessin malbé els sistemes auxiliars.

  • Flores ha explicat que, de moment, la investigació assenyala que o bé un llamp o bé el mal estat de la catenària podrien ser les causes que van provocar l'incident.

Què ha dit? El conseller s'ha queixat que fins ara el titular del servei no ha ofert "cap mesura alternativa", sinó que ho ha hagut de fer la Generalitat, i ha insistit que "la gent vol solucions".

  • Fernàndez ha fet aquesta intervenció responent a una pregunta del PSC i ha aprofitat per dir-los que "haurien de demanar disculpes en nom del PSC" a la gent que està patint les afectacions per les incidències. "Lliçons dels que fan que hi hagi un caos vuit de cada deu dies, poques", ha etzibat.
Categoria: Meteo i Serveis