Meteo i Serveis
Uns cotxes a Sant Hilari Sacalm
Foto: Uns cotxes a Sant Hilari Sacalm | ACN
Temporal

VÍDEOS: Una intensa calamarsada inunda els carrers de Sant Hilari Sacalm

Temps de lectura: 2 minuts
Uns cotxes a Sant Hilari Sacalm
Foto: Uns cotxes a Sant Hilari Sacalm | ACN

Una intensa calamarsada ha inundat part dels carrers de Sant Hilari Sacalm a la Selva aquest dimecres a la tarda. Els Bombers han hagut de mobilitzar sis dotacions per treure l'aigua que s'acumulava, ja que els embornals han quedat inutilitzats per la calamarsa que ha caigut.

Què en sabem? L'avís s'ha donat a quarts de cinc de la tarda després que descarregués una forta tromba d'aigua al municipi.

  • Un dels llocs més afectats ha estat el passeig Grabalosa i uns baixos propers. Hi ha hagut cases inundades i algun cotxe atrapat per l'alçada de la pedra acumulada, en alguns indrets de gairebé un metre.
  • En alguns carrers s'ha acumulat prop d'un metre de pedra que ha atrapat vehicles i ha obligat a rescatar els passatgers.
  • La pluja també ha inundat part de la depuradora del poble i dues dotacions més dels Bombers s'hi ha hagut de desplaçar per tal de treure aigua. A banda, un dipòsit de gasoil ha inundat uns baixos, probablement també per alguna incidència relacionada amb l'aigua.
  • La calamarsada ha emblanquinat també els carrers de Calaf a l'Anoia.

En detall: Entre dos quarts de cinc i dos quarts de sis de la tarda els Bombers han atès sis avisos a Sant Hilari Sacalm i cinc més a altres municipis de la demarcació de Girona, onze en total.

En vídeos: Diversos usuaris han compartit vídeos i imatges de la forta calamarsada que ha caigut.

Previsions: Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla d'inundacions (Inuncat) davant la previsió de pluges intenses per aquest dimecres i dijous que podrien superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora a moltes comarques de Catalunya. 

  • Segons ha informat Protecció Civil, les pluges més intenses es podrien registrar a les comarques del Moianès, la Noguera, Osona, l'Anoia, el Bages i la Segarra. 
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Pluja