Meteo i Serveis
Una retroexcavadora treballa per retirar la pedra que va caure a Sant Hilari Sacalm
Foto: Una retroexcavadora treballa per retirar la pedra que va caure a Sant Hilari Sacalm | ACN
Temporal

Retiren fins a 7 camions plens de calamarsada després del temporal a Sant Hilari

Temps de lectura: 2 minuts
Una retroexcavadora treballa per retirar la pedra que va caure a Sant Hilari Sacalm
Foto: Una retroexcavadora treballa per retirar la pedra que va caure a Sant Hilari Sacalm | ACN

Una intensa calamarsada va inundar els carrers de Sant Hilari Sacalm (la Selva) aquest passat dimecres a la tarda. Els equips d'emergències van mobilitzar-se per actuar en els carrers del municipi. 

Què en sabem? El poble de Sant Hilari Sacalm ha tornat a la normalitat després de la gran calamarsada que va caure aquest dimecres. El temporal va deixar els carrers del municipi col·lapsats d'aigua i pedres caigudes del cel. 

  • L'alcalde del municipi, Joan Ramon Veciana, ha explicat que van treure fins a set camions plens de la calamarsada que va caure. 
  • Segons el batlle, s'ha restablert totalment la normalitat als carrers després de retirar tota la pedra gelada. 

En detall: Durant el temporal van caure 70 litres per metre quadrat, que en poca estona van inundar el centre del poble, especialment el Passatge Gravalosa. 

Què diuen? Els veïns del municipi diuen que va ser una calamarsada "mai vista". 

  • L'alcalde ha comunicat que es posen a disposició dels comerços afectats per les possibles inundacions o possibles danys causats per la calamarsada. 
  • Un d'ells és el d'en Sarbjit Sin, que té una botiga de telefonia mòbil i que xifra en 15.000 euros les pèrdues que ha tingut. Es dona el cas, que el 2018 ja va patir una inundació similar.

A més, la calamarsada va inundar diferents habitatges i va algun cotxe es va quedar atrapat a causa de la pedra caiguda. En alguns indrets dels carrers la pedra acumulada ha superat el metre d'altura. 

  • La pluja també ha inundat part de la depuradora del poble i dues dotacions més dels Bombers s'hi ha hagut de desplaçar per tal de treure aigua.
  • A banda, un dipòsit de gasoil ha inundat uns baixos, probablement també per alguna incidència relacionada amb l'aigua.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Pluja Temps Neu