Meteo i Serveis
Carretera d'Alcanar totalment desborbada pels sediments de la pluja
Foto: Carretera d'Alcanar totalment desborbada pels sediments de la pluja | EFE
El Temps

El temporal DANA s'acarnissa amb el Montsià: inundacions i col·lapse

Temps de lectura: 2 minuts
Carretera d'Alcanar totalment desborbada pels sediments de la pluja
Foto: Carretera d'Alcanar totalment desborbada pels sediments de la pluja | EFE

Inundacions i col·lapse. El pas del temporal DANA per Catalunya ha deixat grans aiguats a les Terres de l'Ebre, en especial al Montsià, i ha obligat a confinar el municipi d'Alcanar.

Per què és important? Alcanar ja va viure la desgràcia d'inundar-se per complet i aquest cop torna a desbordar-se d'aigua.

En profunditat: El temps ha complicat la circulació de diverses carreteres i ha obligat a interrompre el servei ferroviari del Montsià. Des de l'AP-7, la N-340 i les vies de tren.

  • Les pluges torrencials han deixat caure fins a 243 litres per metre quadrat a Mas de Barberans, al Delta de l'Ebre, i s'ha necessitat rescatar a 12 persones.

Els danys: En total els Bombers van haver de fer 12 salvaments, 10 dels quals en vehicles i dos en edificis. També han quedat afectats 19 habitatges i 16 infraestructures. Dels habitatges, tres no podran ser habitats en breu, ja que tot i que no han quedat afectats estructuralment.

Situació actual: La carretera C-12 segueix tallada en un tram d'uns vuit quilòmetres entre Amposta i Tortosa, en els dos sentits, pels efectes dels aiguats d'aquest diumenge. També està tallada la carretera TV-3443 en un tram de cinc quilòmetres entre les dues capitals comarcals. A la C-12 s'hi treballa amb maquinària pesant i els Bombers de la Generalitat donen un cop de mà.

Previsions: El cap del cos, David Borrell, ha dit a Catalunya Informació que les seves dotacions s'han reduït de les 47 d'aquest diumenge a les sis d'aquest dilluns.

  • Borrell ha dit que no hi ha cap risc per a la seguretat a la zona i que s'anirà tornant a la normalitat. No obstant, ha alertat que el vent pot impulsar incendis forestals a les zones on no ha plogut les últimes hores.

    

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Pluja