Meteo i Serveis
Vista dels danys provocats per la pluges en el quilòmetre 117 de la A40 a Bargas (Toledo)
Foto: Vista dels danys provocats per la pluges en el quilòmetre 117 de la A40 a Bargas (Toledo) | EFE / Ismael Herrero
Temporal

Tres morts i tres desapareguts a Toledo i Madrid pels forts aiguats

Temps de lectura: 2 minuts
Vista dels danys provocats per la pluges en el quilòmetre 117 de la A40 a Bargas (Toledo)
Foto: Vista dels danys provocats per la pluges en el quilòmetre 117 de la A40 a Bargas (Toledo) | EFE / Ismael Herrero

La DANA que ha passat aquest cap de setmana per la península ha deixat un tràgic balanç al centre d'Espanya amb tres persones mortes i unes altres que han desaparegut.

En detall: Un noi ha perdut la vida a Casarrubios del Monte, municipi toledà, a causa de les inundacions. Una altra persona ha perdut la vida a la localitat de Bargas, segons ha confirmat la Guàrdia Civil. La tercera víctima mortal és home que s'ha trobat sense vida en un rierol de Camarena, també a la província de Toledo.

  • D'altra banda, la Guàrdia Civil busca un home a l'Aldea del Fresno, a Madrid, que hauria desaparegut quan el vehicle on viatjava ha caigut al riu Alberche. Al cotxe també viatjava el fill de 10 anys, a qui els equips de rescat han localitzat.
  • També busquen dos desapareguts a Madrid i Toledo: un home de 83 anys a Villamanta i una dona que hauria desaparegut la nit de diumenge quan circulava amb el seu cotxe a Valmojado, Toledo.

El més destacat: L'Aldea del Fresno ha estat una de les poblacions més afectades, on la força del riu ha provocat el trencament de dos ponts, als accessos de les carreteres M-507 i M-510.

  • La localitat ha quedat incomunicada i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha suspès la reunió prevista aquest matí amb el cap de comandament de la Guàrdia Civil a Madrid, Diego Pérez de los Cobos, i visitarà el municipi.
  • A Toledo la pluja també ha fet caure un dels ponts d'accés a la localitat de Choza de Canales i ha quedat incomunicada.
  • A la Comunitat de Madrid, els Bombers han fet més de 1.100 sortides a causa del temporal.

Mobilitat: La DANA ha afectat el metro de la ciutat de Madrid i ha deixat imatges impactants, amb una cortina d'aigua inundant un dels vagons.

  • També s'ha vist afectada la circulació de Rodalies de Renfe de Madrid i trens de Mitjana i Llarga Distància.

D'on venim? El govern de la Comunitat de Madrid va decidir demanar a la ciutadania que evitessin sortir i fer desplaçaments, davant l'avís de possibles aiguats.

  • El govern ho va fer a través d'una alerta a tots els telèfons mòbils de les persones que es trobaven a la Comunitat.
  • Una alerta que va generar sorpresa entre la ciutadania, ja que era el primer cop que Protecció Civil enviava a aquesta comunitat una alerta.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Pluja Madrid