Meteo i Serveis
Un home fent esport sota la pluja, vist a través d'una finestra
Foto: Un home fent esport sota la pluja, vist a través d'una finestra | EFE
El temps

Els ruixats porten un nou canvi de temps a Catalunya: consulta'n la previsió

Temps de lectura: 2 minuts
Un home fent esport sota la pluja, vist a través d'una finestra
Foto: Un home fent esport sota la pluja, vist a través d'una finestra | EFE

Arriba un nou canvi de temps a Catalunya, amb diversos territoris afectats per avisos de perill per tempestes a partir d'aquest dimarts 12 de setembre, tot i que els ruixats seran generalitzats.

Per què és important? Aquest nou episodi de pluges arriba després que una DANA s'hagi acarnissat amb el Montsià la setmana passada; aquest tornarà a estar afectat pel nou episodi de pluges.

Dimarts: Està previst que els ruixats s'escampin a gairebé tot Catalunya a la tarda, a excepció del litoral gironí.

  • Les precipitacions tindran una intensitat moderada o forta a la meitat sud i el Pirineu oriental, on s'esperen tempestes, amb més de 20 litres d'aigua en només mitja hora.
  • Concretament, les comarques afectades per un avís de perill alt són el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. La resta del territori es troba en perill moderat.

Dimecres: Per al dia 13, els ruixats es mantindran al sector central del litoral de Catalunya i al sud de la Costa Brava, i també cauran lleugerament les temperatures respecte al dimarts.

  • A banda d'aquestes precipitacions al matí, els núvols tornaran a ser presents a la resta del territori i s'espera boirina al quadrant nord.
  • A la tarda, es repetiran els ruixats a punts del sud, del quadrant nord-est i de l'extrem nord-oest, i a qualsevol punt de muntanya al litoral i prelitoral; també als Pirineus.
  • A excepció de l'interior de la província de Girona i el nord de la de Barcelona, en perill moderat, la resta del territori no estarà afectat per cap avís.

A més: Dijous, divendres i dissabte es produirà una recuperació lenta i progressiva de l'estabilitat.

  • Encara hi haurà alguns ruixats la tarda de dijous i divendres (sobretot al sud), i costarà encara més que marxin especialment al terç nord, on persistiran la primera meitat del cap de setmana.
  • Les temperatures patiran una lleu pujada al dijous i tornaran a baixar una mica divendres, tot i que sense grans canvis més enllà d'aquestes petites fluctuacions.

A la pràctica: Davant les tempestes que s'esperen, intenses en algunes comarques, Protecció Civil recomana no sortir de casa si no és necessari, i tancar portes i finestres per evitar corrents d'aire que puguin atraure llamps; també allunyar-se de filats, reixats, pals de llum i altres infraestructures que puguin fer-nos mal en registrar algun despreniment.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Pluja