Meteo i Serveis
Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris
Foto: Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris | Ajuntament de Barcelona
Patinets elèctrics

L'ATM prohibeix indefinidament els patinets elèctrics al transport públic

Temps de lectura: 2 minuts
Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris
Foto: Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris | Ajuntament de Barcelona

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona ha recomanat mantenir la prohibició de manera indefinida d'entrada de patinets elèctrics al transport públic.

Per què és important? L'entitat considera que encara no existeixen garanties perquè no es repeteixin episodis com el d'ara fa un any a l'interior d'un tren de Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Boi quan un patinet va explotar.

Què diuen? En un comunicat, l'ATM explica que tot i analitzar les diferents mesures per reduir el risc i l'impacte, "no s'ha pogut establir cap escenari en què no es mantingui un factor de risc molt elevat" per a les operadores.

  • Segons l'ATM, l'actual regulació d'aquests vehicles "no aporta les suficients garanties de seguretat" per permetre la seva presència al transport públic.

Context: El passat 1 de febrer de 2023 es va vetar l'accés del patinet elèctric al transport públic després que un explotés i s'incendiés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat.

  • Des d'aleshores, un grup de treball va començar a investigar els fets per intentar obtenir una proposta alternativa per afrontar el problema.
  • Tot i que inicialment es va decidir que fos temporal, al juny l'ATM va decidir prorrogar-ho fins al 31 d'octubre. A 10 dies perquè venci el termini, l'ATM creu que s'ha de prohibir definitivament l'entrada al transport públic.

Mentrestant: En els darrers dies la Comunitat de Madrid valora la prohibició d'aquests vehicles al transport públic després que explotés una bateria en un comboi de la Línia 2 del metro.

  • En una roda de premsa el conseller de Presidència, Justícia i Administració Local, Miguel Ángel García, explicava que "s'estan analitzant les causes de l'explosió i valoren l'oportunitat de prohibir l'entrada d'aquest tipus de dispositius als vagons".

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Mobilitat