Meteo i Serveis
Imatge d'arxiu d'una posta de sol
Foto: Imatge d'arxiu d'una posta de sol | Flickr
Temps

Canvi de temps a Catalunya: Arriba una setmana primaveral

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'una posta de sol
Foto: Imatge d'arxiu d'una posta de sol | Flickr

Les últimes setmanes de gener vindran marcades per un domini molt clar d'un gran anticicló que portarà un temps més típic de primavera que no pas d'hivern.

Per què és important? La predicció del temps tampoc no preveu pluges a Catalunya i, per tant, la situació de sequera al territori seguirà sent preocupant. De fet, el Govern preveu que entrem en situació d'emergència per sequera la setmana que ve.

En detall: Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a mitjà termini el temps estarà marcat per un gran anticicló.

  • Dominarà l'ambient assolellat amb temperatures més altes. I és que vindrà acompanyat d'una entrada d'aire càlid que farà que l'ambient sigui molt primaveral.

Malgrat això, també s'esperen alguns bancs de boira, i per tant de fred on aquests siguin més persistents.

  • Les boires se centraran a l'oest de la depressió Central, i potser alguns núvols baixos cap al nord de la Costa Brava.
  • La cota de neu estarà al voltant de 2.300 metres.

Temperatura a l'alça: 

  • A partir d'aquest dimarts, la temperatura començarà a pujar de manera evident, i no serà fins dijous i divendres que les màximes tocaran sostre.
  • Les màximes pujaran de 2 a 4ºC en general. De fet, de cara a dimecres la temperatura mínima pujarà i les màximes podrien arribar a superar els 22ºC a punts del prelitoral. En algunes comarques interiors de Girona es fregaran els 25 graus.

Temps del cap de setmana: De cara al cap de setmana es preveu que la temperatura es normalitzi, però tampoc no s'espera que el pic d'aquestes altes temperatures acabi amb un gir brusc cap a l'hivern.

 

Categoria: Meteo i Serveis