Món Global
Foto: | Michael Brochstein / Europa Press
Política americana

Assalten la casa de Nancy Pelosi als Estats Units i agredeixen el seu marit

Foto: | Michael Brochstein / Europa Press

El marit de Nancy Pelosi, la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, ha estat hospitalitzat aquest divendres després que un home assaltés violentament casa seva, a San Francisco.

Per què és important? Nancy Pelosi és la presidenta demòcrata de la Cambra de Representants dels Estats Units des del 2019, i prèviament ho va ser del 2007 al 2011.

Què sabem? Segons ha informat a través d'un comunicat el portaveu de Pelosi, Drew Hammill, l'atacant ja ha estat detingut i les autoritats estan investigant els motius de l'agressió.

  • L'agressor ha entrat a la casa cridant "on és la Nancy?"
  • L'escrit també explica que el marit de la presidenta de la Cambra dels EUA està rebent tractament mèdic i s'espera que la seva recuperació sigui "completa".
  • Pelosi no es trobava dins la llar en el moment en què s'han produït els fets sinó que estava a Washington.

A més: L'atac s'ha produït a menys de dues setmanes de les eleccions de meitat del mandat el 8 de novembre. En aquestes eleccions està en joc el control de la Cambra de Representants i del Senat.

A partir d'ara: El cos policial responsable de la protecció del Congrés ha confirmat que està treballant amb l'FBI i la Policia de San Francisco.

D'on venim? Durant l'atac del 6 de gener del 2021 al Capitoli d'Estat Units, l'oficina de Pelosi va ser saquejada per partidaris de l'aleshores president dels Estats Units sortint, Donald Trump. 

 

Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units