Món Global
Foto: | Arthur Dong / EFE
Política americana

L'agressor del marit de Pelosi tenia una llista amb persones per atacar

Foto: | Arthur Dong / EFE

L'atacant de Paul Pelosi, marit de la presidenta de la Cambra Baixa dels Estats Units, Nancy Pelosi, va elaborar una llista de persones a les quals volia atacar.

Per què és important? El passat divendres un home va assaltar violentament la casa de Nancy Pelosi a San Francisco.

  • El marit de la presidenta de 82 anys va ser operat d’una fractura al crani després de ser colpejat per l'home amb un martell.

Què sabem? Fonts policials pròximes a la investigació han declarat a CBS News que l’agressor, identificat com a David Depape, de 42 anys, podria haver estat planejant atacar a més persones.

  • La cadena CNN també va publicar que Depape pretenia retenir a Nancy en el seu domicili i portava una bossa amb brides i cinta adhesiva.

Situació actual: La investigació continua oberta, però se sap que l’agressor va forçar la seva entrada per la porta posterior de la casa.

  • Paul Pelosi ha estat intervingut amb èxit d'una fractura en el crani i diverses ferides greus al braç dret i a les mans.

D'on venim? Divendres passat van assaltar el domicili de Pelosi de San Francisco.

  • Després d’un crit d’alerta a les 02:27 hora local (09:27 GMT), els agents van arribar a la casa, que tenia la porta oberta, i es van trobar a Paul Pelosi i a Depape forcejant a l’entrada.
  • L’agressor va colpejar a Pelosi almenys una vegada. Va ser llavors quan les forces de l’ordre van entrar i van arravatar-li el martell i el van posar sota custòdia.

Al detall: L'atac es va produir a menys de dues setmanes de les eleccions de meitat del mandat el 8 de novembre. En aquestes eleccions està en joc el control de la Cambra de Representants i del Senat.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units