Món Global
Policia de Colorado
Foto: Policia de Colorado | Europa Press
Terrorisme

Cinc morts en un tiroteig en un bar LGTBIQ+ a Colorado (EUA)

Policia de Colorado
Foto: Policia de Colorado | Europa Press

Com a mínim cinc persones han mort i 18 han resultat ferides aquest diumenge en un tiroteig en un bar LGTBIQ+ de la ciutat Colorado Spring, als Estats Units. 

Què sabem? El sospitós de l'atac és un noi de 22 anys identificat amb el nom d'Anderson Lee Aldrich. Va entrar al bar, el Club Q, amb un fusell d'assalt de llarg abast. 

  • Segons la policia, va obrir foc immediatament després d'entrar al local fins que dos clients no van començar a reduir-lo.

Situació actual: L'atacant està ingressat a l'hospital sota custòdia després de ser ferit.

Què diuen: En un comunicat publicat a Facebook, la direcció del Club B ha descrit el tiroteig com a producte d'un "atac d'odi" contra la comunitat LGTBIQ+ i ha confirmat que van ser els clients qui van aconseguir reduir l'atacant. 

  • El governador de Colorado, el demòcrata Jared Polid, ha declarat que està amb "el cor trencant": "Colorado està amb la nostra comunitat LGTBIQ+ i tots els afectats d'aquesta tragèdia". 
  • El president dels EUA, Joe Biden, ha assenyalat que encara "no està clar el motiu" de l'atac, però ha recordat que hi ha hagut diversos atacs d'odi en els últims mesos i ha alertat que "aquesta violència està augmentant". 

D'on venim: Els Estats Units comptabilitzen aquest any fins a 601 tiroteigs massius segons l'Arxiu de la Violència per Armes de Foc. Quasi 40.000 persones han mort per arma de foc al país durant el 2022. 

  • L'incident recorda al que va tenir lloc al club gai Pulse d'Orlando, quan un individu va matar 49 persones.