Món Global
Coordinador del partit La Francia Insumisa, Adrien Quatennens.
Foto: Coordinador del partit La Francia Insumisa, Adrien Quatennens. | La France insoumise
Violència masclista

Un exdirigent de l'esquerra francesa, denunciat per violència masclista

Coordinador del partit La Francia Insumisa, Adrien Quatennens.
Foto: Coordinador del partit La Francia Insumisa, Adrien Quatennens. | La France insoumise

Céline Quatennes, l'exdona del polític Adrien Quatennens, l'ha denunciat per la violència física, moral i sexual que ha patit durant diversos anys.

Per què és important? Els fets els va donar a conèixer la seva exdona al setembre i llavors Adrien Quatennens, un dels pesos pesants del partit d'esquerra radical França Insubmisa (LFI) va deixar el seu càrrec.

Context: Al setembre Céline Quatennes va anunciar que volia divorciar-se del polític, a causa de la violència física que portava temps patint per part d'Adrien Quatennens.

  • Aleshores Quatennens va admetre haver donat una "bufetada en un context de tensió i agressió mútua" i va dimitir.

Què ha dit? En un comunicat de premsa, Céline Quatennes ha volgut donar detalls de la violència que ha patit al llarg de la seva relació amb Adrien Quatennens.

  • "He patit la seva ira, les seves crisis, violència física i moral durant diversos anys. He volgut divorciar-me tres cops i, sota pressió, m'he tirat enrere", ha explicat Céline Quatennes.
  • Per la seva banda, la comitiva d'Adrien Quatennens s'ha mostrat sorpresa "de què aquesta declaració arribi ara quan fa mesos ja es va escoltar a Céline Quatennes".

En profunditat: Grups feministes francesos han reaccionat enfadades després que altres polítics hagin defensat el diputat.

  • Un exemple és el del número 1 del partit La France Insoumise, Jean-Luc Mélenchon, qui va defensar el seu company i va carregar contra policies i mitjans de comunicació per filtrar els fets.
  • Mélenchon va celebrar la "dignitat i el valor" de Quatennens i també va manifestar la seva "confiança" cap a ell.

Què esperar? El diputat del partit d'esquerra, LFI, haurà de declarar el 13 de desembre davant d'un fiscal.

Categoria: Món Global