Món Global
El ministre d'assumptes Exteriors rus Sergey Lavrov
Foto: El ministre d'assumptes Exteriors rus Sergey Lavrov | Europa Press
Rússia

Rússia ressuscita l'amenaça nuclear: "El risc és enorme"

El ministre d'assumptes Exteriors rus Sergey Lavrov
Foto: El ministre d'assumptes Exteriors rus Sergey Lavrov | Europa Press

En l'actual context de guerra a Ucraïna, el Kremlin ha avisat que hi ha un "risc enorme" de xoc armat entre les grans potències nuclears. 

Per què és important? Una guerra nuclear podria ser un abans i després en l'existència de la humanitat.  

Què sabem? En una roda de premsa, el ministre d'assumptes Exteriors rus, Serguéi Lavrov, ha enviat un altre missatge preocupant advertint que un conflicte entre potències atòmiques amb armes convencionals podria provocar una guerra nuclear. 

  • Lavrov ha afegit que Rússia no només subscriu la inadmissibilitat d'una guerra nuclear, sinó que també fa una crida impedir qualsevol conflicte armat entre països que tinguin aquest tipus d'armament. 

A més: El ministre  ha puntualitzat que els presidents de Rússia, Vladímir Putin, i el dels Estats Units, Joe Biden, van signar el 2021 un acord que defensava que no hi pot haver vencedors en una guerra nuclear. 

  • En aquest mateix document s'hi van subscriure cinc potències nuclears més.
  • “Com ja he dit, nosaltres estem disposats a anar més enllà i dir no només que no es pot desencadenar una guerra nuclear sinó que també és inadmissible qualsevol guerra entre potències nuclears”, ha remarcat.

En detall: Lavrov ha afegit que Moscou veu amb preocupació la retòrica dels països occidentals, que acusen Rússia de provocar amb armes de destrucció massiva. 

  • També ha assegurat que debatre amb els Estats Units sobre estabilitat energètica sense prendre en consideració tot el que passa actualment a Ucraïna no és possible. 
  • El ministre rus ha explicat que el govern de Kíiv vol "derrotar, si no destruí, Rússia en el camp de batalla”. “Com la finalitat de derrotar Rússia no pot tenir importància per a l’estabilitat estratègica?”.

 

Categoria: Món Global
Etiquetes: Rússia Ucraïna