Món Global
Varies persones en una concentració contra la mort de dos dones de l'Irán a Madrid
Foto: Varies persones en una concentració contra la mort de dos dones de l'Irán a Madrid | Fernando Sánchez / Europa Press
Iran

Iran elimina la policia de la moral: el cos que va assassinar Mahsa Amini

Varies persones en una concentració contra la mort de dos dones de l'Irán a Madrid
Foto: Varies persones en una concentració contra la mort de dos dones de l'Irán a Madrid | Fernando Sánchez / Europa Press

Iran suprimeix la policia de la moral, la força del país que va detenir la jove Kurda Mahsa Amini per portar suposadament mal posat el vel islàmic.

Per què és important? Les grans protestes a l'Iran després de l'assassinat de la jove per portar el vel mal posat han acabat amb l'eliminació del cos de policia culpable dels fets. 

Al detall: La policia de la moral deixarà d'existir al país després de l'assassinat que va fer la volta al món. El fiscal general de l'Iran, Mohamad Jafar Montazeri, ha anunciat la dissolució de l'anomenada 'Policia de la moral', implicada en la mort sota custòdia de la jove Mahsa Amini el passat 16 de setembre. 

  • Amini va morir, segons les autoritats iranianes, per un problema de salut sota la custòdia de la 'Policia de la Moral'. Això va ser el detonant de les majors protestes de la història recent del país, que s'han saldat amb entre 200 i 400 morts.

Què ha dit?

  • "La 'Policia de la moral' ha estat desmantellada per la mateixa gent que la va crear", ha anunciat el fiscal durant una reunió a la ciutat de Qom.
  • El fiscal ha reconegut que el sistema judicial no persegueix exactament el tancament d'aquesta "Policia de seguretat social".
  • Els recents incidents han portat a l'estament de seguretat a buscar "una solució prudent a aquesta qüestió", ha declarat el fiscal Ràdio Farda, l'emissora internacional dels EUA per a l'Iran.

A més:

  • Montazeri també ha anunciat que el Parlament iranià i un organisme especial encapçalat pel president de l'Iran, Ebrahim Raissi, estan treballant en una “modificació” de la llei sobre l'ús obligatori del vel islàmic.
Categoria: Món Global