Món Global
Donald Trump
Foto: Donald Trump | Europa Press
Estats Units

Trump vol eliminar la Constitució per tornar a ser president

Donald Trump
Foto: Donald Trump | Europa Press

L'expresident dels Estats Units Donald Trump ha demanat suprimir la Constitució nord-americana per invalidar els resultats de les últimes eleccions i poder tornar al capdavant de la Casa Blanca. 

Per què és important? Trump va anunciar que es presentarà per ser, de nou, el candidat republicà a les eleccions presidencials dels Estats Units de 2024. 

El motiu: El propietari de Twitter, Elon Musk, ha compartit a la plataforma uns correus interns on hi hauria la raó del perquè l'empresa va decidir restringir un article sobre el fill del president Joe Biden, Hunter. 

Què diu: L'expresident nord-americà ha qualificat els fets de "frau massiu" i ha justificat que això "permet la rescissió de totes les regles, regulacions i articles, inclosos els que es troben a la Constitució". 

  • Trump ha fet aquestes declaracions a la seva xarxa social Truth Social, i on ha seguit acusats les eleccions de "falses": "Els nostres grans fundadors no voldrien, i no aprovarien, eleccions falses i fraudulentes". 
  • L'empresari continua donant ales a les teories conspiratives de la seva derrota i ha llançat un atac contra les grans tecnològiques en assegurar que treballen juntament amb els Demòcrates.

En detall: El portaveu de la Casa Blanca, Andrew Bates, ha contestat aquest dissabte a Trump i ha acusat els comentaris de l'expresident nord-americà de ser "un anatema per a l'ànima de la nostra nació i han de ser condemnats universalment". 

  • Bates ha assegurat que "no pots estimar els Estats Units només quan guanyes", i ha afegit que "la Constitució nord-americana és un document sacrosant quer durant més de 200 anys ha garantit que la llibertat i l'estat de dret prevalguin al nostre gran país". 

D'on venim: Trump es queda cada vegada sense menys suports. Qui va ser el seu vicepresident, Mike Pence, es va pronunciar en contra de la nova candidatura de l'empresari

  • Pence apunta que "la gent vol nous líders pel país" i que "hi ha millors opcions que el meu company". 
Categoria: Món Global