Món Global
Elon Musk, el nou propietari de la xarxa social Twitter
Foto: Elon Musk, el nou propietari de la xarxa social Twitter | Paul Hennessy / Europa Press
Estats Units

'Twitter Files': Musk revela detalls de l'escàndol sexual del fill de Biden

Elon Musk, el nou propietari de la xarxa social Twitter
Foto: Elon Musk, el nou propietari de la xarxa social Twitter | Paul Hennessy / Europa Press

Elon Musk no només ha agafat les rendes de Twitter, sinó que també ha obtingut accés a tot l'historial de la plataforma. Ha llançat el que ha anomenat "L'agenda de la llibertat d'expressió".

Per què és important? Aquesta filtració deixa en evidència l'antic equip de moderació de Twitter de beneficiar el partit demòcrata a les eleccions presidencials de 2020.

  • Segons l'empresari, la companyia va ocultar el 2020 un escàndol sexual que esquitxava a Hunter Biden, fill del llavors candidat a la Casa Blanca.

D'on venim? El fill del president dels Estats Units, Hunter Biden, es va veure envoltat d'un escàndol després de ser acusat de múltiples delictes fiscals i per fals testimoni relacionat amb la compra d'una pistola.

  • Durant la campanya presidencial, el diari New York Post va accedir a l'ordinador portàtil de Hunter Biden, on van trobar diverses imatges seves amb contingut sexual explícit.
  • També van trobar correus electrònics que confirmaven que el polític havia concertat diverses reunions amb membres del llavors executiu ucraïnès i que n'havia concertat una amb l'exvicepresident.
  • La campanya de Biden i l'advocat de Hunter Biden van negar que s'hagués produït una reunió d'aquest tipus.

Què ha passat? El periodista Matt Taibbi ha explicat els fets en un llarg fil de tuits, amb el vist-i-plau d'Elon Musk.

  • La xarxa social es va posicionar a favor de Joe Biden a la campanya presidencial de l'any 2020 ocultant informació delicada sobre el seu fill, Hunter Biden.
  • Alts executius de Twitter van esborrar els missatges sense el coneixement del llavors CEO, Jack Dorsey relacionats amb els presumptes delictes.
  • Segons el periodista, es va prendre aquella decisió per no perjudicar el llavors candidat Joe Biden en la seva carrera presidencial.

Tot i això: Tant el periodista com el magnat asseguren que el partit demòcrata no va exercir pressió perquè se censurés l'escàndol i que va ser una decisió estrictament interna d'un sector molt concret de l'empresa. 

A partir d'ara: Musk i Taibbi donaran més detalls un segon capítol de Twitter Spaces dissabte.

  • Musk també va dir als Spaces que va compartir els documents amb un altre escriptor de Substack, Bari Weiss, i va suggerir que els podria compartir amb el públic en el futur.

A més: El nou propietari ha assegurat que la companyia té un "fort biaix d'esquerra".

  • En els darrers dies, ha concedit amnistia a diversos comptes suspesos per exercir discurs d'odi, inclosos influencers d'extrema dreta i persones associades a la ideologia extremista QAnon.