Món Global
Les fortes pluges torrencials han provocat almenys 137 morts
Foto: Les fortes pluges torrencials han provocat almenys 137 morts | Europa Press
Accident

Més de cent morts a la República Democràtica del Congo per les fortes pluges

Les fortes pluges torrencials han provocat almenys 137 morts
Foto: Les fortes pluges torrencials han provocat almenys 137 morts | Europa Press

Unes cent persones han mort a causa de les fortes pluges que hi ha hagut a la matinada del dilluns a la capital de la República Democràtica del Congo, Kinshasa.

Què sabem? Les fortes pluges torrencials han provocat almenys 137 morts i grans inundacions a la zona. 

  • Un total de 38.787 llars van patir inundacions i 280 cases es van esfondrar, segons les dades oficials.
  • Entre els principals danys materials causats per les fortes precipitacions figura també el tall de la carretera principal als afores de la capital, camí de la província de Kongo Central.

A més: Les autoritats, inclòs el primer ministre congolès, Sama Lukonde, es van desplegar sobre el terreny per a inspeccionar les destrosses.

Què diu el president del Congo?: El president congolès, Felix Tshisekedi, ha expressat el seu condol des de Washington, on es troba aquests dies. 

  • El mandatari ha expressat les seves condolences a les famílies de les víctimes i ha demanat a les administracions nacionals i locals que despleguin tota l'ajuda possible.
  • També ha demanat que "s'accelerin" els treballs per a facilitar el drenatge d'aigua i "evitar que es reprodueixi aquest tipus de catàstrofe".

L'Ex Membre de l'Assemblea Nacional de la República Democràtica del Congo, Martin Fayulu, també s'ha pronunciat a través de Twitter. 

En profunditat: La zona, que té més de 15 milions d'habitants, es troba al llarg de la riba sud del riu Congo, el segon més llarg d'Àfrica després del Nil. 

  • En aquest indret s'ha experimentat un gran desenvolupament urbà acompanyat, a vegades, de construccions sense planificació ni regulació.

 

Categoria: Món Global
Etiqueta: Pluja