Món Global
El cap de l'Executiu de Hong Kong, John Lee Ka Chiu
Foto: El cap de l'Executiu de Hong Kong, John Lee Ka Chiu | EuropaPress
PANDÈMIA MUNDIAL

Hong Kong permetrà després de 3 anys els viatges a la Xina sense quarantena

El cap de l'Executiu de Hong Kong, John Lee Ka Chiu
Foto: El cap de l'Executiu de Hong Kong, John Lee Ka Chiu | EuropaPress

Hong Kong permetrà a partir de gener els viatges lliures de quarantena a la Xina després de tres anys amb les fronteres tancades per la crisi de la pandèmia del coronavirus, tot i el recent augment de casos.

Per què és important? Recentment, la Xina ha anunciat una relaxació de les restriccions, ja que els casos d'òmicron són més lleus, i s'ha registrat un notable augment de contagiats.

D'on venim? Fa 3 anys que la Xina manté unes restriccions molt dures, amb tancaments, quarantenes i proves massives a tot el país.

  • La motivació de relaxar les restriccions hauria pogut ser causada per la justificació del Govern xinès que la variant òmicron és menys severa, tot i que també podria ser arran el descontentament continuat de la població per aquestes restriccions.

Amb xifres: Uns 248 milions de persones a la Xina, el 18 % de la població, han donat positiu per coronavirus en les tres primeres setmanes de desembre.

  • Només el dimarts hi havia 37 milions de persones contagiades, segons actes de la Comissió Nacional de Salut de la Xina.

Què diuen? El líder d'Hong Kong, John Lee Ka Chiu, ha informat aquest dissabte que està planejat reobrir la frontera amb la Xina continental i permetre així els viatges lliures de quarantena.

  • "Les fronteres s'obriran completament de manera gradual i ordenada".

Quan? L'anunci ha tingut lloc després de la reunió que ha mantingut a Pequín amb el president xinès, Xi Jinping, la primera des que va assumir el càrrec al juliol.

Context: En l'actualitat, els visitants de Hong Kong estan limitats per un contingent diari i han de passar cinc dies de quarantena en un hotel.

  • Els visitants de la Xina continental també han de passar la quarantena al seu retorn.

Què esperar? L'equip de Lee mantindrà converses amb els governs locals de Shenzhen i Canton per a formular un pla de reobertura de les fronteres.

  • Entre els primers assumptes que s'estudiaran hi ha la quota diària de viatgers i els punts de control fronterer que han d'obrir-se.

Background: En les últimes setmanes, Hong Kong ha estat eliminant gran part de les restriccions imposades per a frenar la pandèmia, com la prohibició d'anar a bars i restaurants per als nouvinguts a la ciutat, o l'escaneig d'un codi QR per a accedir a espais públics.

  • L'ús de màscares continua sent obligatori.
Categoria: Món Global