Món Global
Tempesta a Chicago (EUA)
Foto: Tempesta a Chicago (EUA) | Europa Press
Estats Units

Més de 50 morts als EUA per l'onada de fred, la majoria a Nova York

Tempesta a Chicago (EUA)
Foto: Tempesta a Chicago (EUA) | Europa Press

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha activat l'estat d'emergència a l'estat de Nova York per l'onada de fred polar que pateix el país americà.

Per què és important? Les baixes temperatures que pateix el país han provocat més de 50 morts. L'estat més afectat és el de Nova York, on han mort almenys 27 persones durant aquesta onada de fred procedent del Canadà. 

Situació actual: Les temperatures a l'estat de Nova York, a l'est del país, ronden els 0 graus de mitjana. Per als pròxims dies no s'espera que ses superi els 10 graus. La neu, el vent i el fred són els principals actors de l'onada polar. 

  • Fins ara s'han comptabilitzat més de mig centenar de morts, però s'espera que la xifra augmenti en els pròxims dies. 

D'on venim: La tempesta hiverna'l va començar el passat 23 de desembre, just a l'inici de les festes nadalenques, i ja han perdut la vida 58 persones arreu del país.

  • Des de fa sis dies, el temporal ha provocat talls d'electricitat, la cancel·lació de vols i ha convertit en un perill real circular per carrers i carreteres.
  • En alguns punts s'han arribat a acumular fins a 100 centímetres de neu. 

Què diuen: Biden ha declarat que existeix una emergència a l'estat de Nova York i ha ordenat l'assistència federal per poder complementar els esforços de la resposta estatal i local. 

  • El president nord-americà permet coordinar tots els esforços d'ajuda a l'estat en cas de desastre: proporcionar assistència adequada per salvar vies i protegir la propietat, la salut i la seguretat pública, a més de disminuir o evitar l'amenaça d'una catàstrofe.