Món Global
Cribratges a Pequín (la Xina)
Foto: Cribratges a Pequín (la Xina) | Europa Press
Coronavirus

Explosió de casos covid a la Xina alhora que obre les seves fronteres

Cribratges a Pequín (la Xina)
Foto: Cribratges a Pequín (la Xina) | Europa Press

La Xina ha aixecat l'exigència de quarantena per entrar al país en un intent per tornar a la normalitat, però l'explosió de milers de casos de covid ho dificulta.

Per què és important? Durant gairebé tres anys, la Xina ha aplicat polítiques i mesures molt dures per fer front al coronavirus com els confinaments forçosos o el tancament de ciutats. Ara el govern xinès ha decidit relaxar les seves mesures anticovid.

Situació actual: El canvi de parer de les autoritats arriba en un moment on el país viu un esclat de nous casos per covid.

  • Uns 248 milions de persones a la Xina, el 18% de la població total, han donat positiu per coronavirus en les tres primeres setmanes de desembre. 
  • Tot i això, el govern del país assegura que la situació epidemiològica està controlada: "El desenvolupament de la situació és el que s'esperava". 
  • Les autoritats xineses apunten que tots els països del món "han travessat un període d'adaptació quan han ajustat les polítiques de prevenció d'epidèmies" i conclou que "la Xina no és diferent". 
  • És per això que el govern xinès ha anunciat que el pròxim 8 de gener reobrirà les seves fronteres i eliminarà la necessitat de quarantena en un nou pas per relaxar les restriccions imposades per la pandèmia del coronavirus. 

Visió global: Davant de la gran quantitat de positius que reporta la potència asiàtica, molts països han començat a aplicar mesures als viatgers procedents de la Xina. 

  • Itàlia, Japó, índia o Malàisia ja han començat a exigir test de covid a ciutadans xinesos per ingressar dins dels seus territoris. 

En detall: A l'aeroport de Malpensa, a Milà, un dels aeroports amb més trànsit del país, la meitat dels passatgers provinents de la Xina han resultat ser positius. 

  • És per això que el Ministeri de Salut italià obligarà a sotmetre's a una prova per detectar si tenen covid a tots els passatgers que arribin des de la Xina. 
  • En alguns vols, gairebé el 50% dels passatgers d'un avió procedents del país asiàtic han donat positiu. 

D'on venim: La Xina va ser el país on es va detectar per primera vegada la COVID-19. Des d'aquell moment s'han confirmat oficialment 4,4 milions de casos i gairebé 17.000 morts. 

  • En els últims 28 dies s'ha informat de 815.995 casos i 787 morts relacionades amb la malaltia. 
Categoria: Món Global
Etiquetes: Covid Xina Salut