Món Global
Captura de pantalla on es pot veure com un policia dona un cop de porra a un fotògraf
Foto: Captura de pantalla on es pot veure com un policia dona un cop de porra a un fotògraf
Successos

VÍDEO: Perd un testicle pel cop de porra d'un policia a París

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de pantalla on es pot veure com un policia dona un cop de porra a un fotògraf
Foto: Captura de pantalla on es pot veure com un policia dona un cop de porra a un fotògraf

Un jove franco-espanyol de 26 anys ha acusat la policia francesa d'haver-li provocat la pèrdua d'un testicle per un cop de porra que va rebre a l'entrecuix.

Què en sabem?

  • Iván S., enginyer de professió, es trobava fotografiant la manifestació contra la reforma de les pensions a França del passat 19 de gener a París, que van derivar en l'actuació dels agents antiavalots.
  • En un moment donat, entre la multitud i l'agitació de la protesta, un dels policies se li apropa i li colpeja a l'entrecuix mentre ell està caient a terra, indefens i amb la càmera a la mà. Va haver de ser ingressat a l'hospital per forts dolors al testicle, que finalment ha perdut.
    • Un dels presents en la manifestació va gravar els fets, vídeo que circula per les xarxes socials. És el noi de barret vermell i ulleres.
  • Segons va confirmar a Efe la seva advocada, Lucie Simon, el jove presentarà una demanda per "violències voluntàries que provoquen la mutilació" per part d'una persona dipositària de l'autoritat pública.

Què diuen?

  • El diari Libération recull el seu testimoni. En ell, denúncia que, mentre feia fotografies, va ser inesperadament agredit a l'entrecuix per part d'un agent.
    • "El policia surt del no-res, agafa embranzida i se'm tira a sobre amb tot el seu pes mentre em colpeja fortament amb la porra al nivell del meu entrecuix", assegura.
    • El franco-espanyol, encara "commocionat", recorda allò que li van dir a l'hospital: "L'operació ha anat molt bé, t'hem amputat el testicle dret"
  • En declaracions a Franceinfo, la Prefectura de París ha anunciat que ha demanat al director encarregat de l'ordre públic "un aclariment sobre les circumstàncies exactes de l'incident".
  • El portaveu del govern, Olivier Véran, va exigir "una investigació clara", en manifestacions al canal BFMTV.

Previsions: Segons l'advocada Luice Simon, el delicte de violències voluntàries que provoquen la mutilació està tipificat amb fins a quinze anys de presó.

Categoria: Món Global