Món Global
L'exèrcit israelià a lloc del segon atac a Jerusalem
Foto: L'exèrcit israelià a lloc del segon atac a Jerusalem | Ilia Yefimovich / Europa Press
Israel

Nou atac a Jerusalem després a l'atemptat contra la sinagoga Neve Yaakov

Temps de lectura: 2 minuts
L'exèrcit israelià a lloc del segon atac a Jerusalem
Foto: L'exèrcit israelià a lloc del segon atac a Jerusalem | Ilia Yefimovich / Europa Press

Almenys 42 persones han estat detingudes en una operació de les forces de seguretat israelianes al domicili i els voltants del domicili del tirador palestí que ha deixat aquest divendres diversos morts a Jerusalem Est.

Per què és important? L'atac a la sinagoga va tenir lloc al final d'un dia d'enorme tensió a Cisjordània per la mort de nou palestins durant una operació israeliana.

D'on venim? Almenys set persones han mort aquest divendres i diverses més han resultat ferides en un atac armat a una sinagoga a Neve Yaakov, un assentament i barri israelià ubicat a Jerusalem Est, segons han informat fonts policials.

  • L'atacant, identificat com Jaire Alkam, ha mort pels trets de les forces de seguretat israelianes poc després de perpetrar un assalt a trets des del seu vehicle contra els fidels que anaven a resar a la sinagoga de Neve Yaakov, segons informen fonts de seguretat al 'Jerusalem Post'.

Què sabem? Els detinguts són 15 joves més els pares del tirador.

  • El nombre de morts podria augmentar per la gravetat dels ferits, ja que n'hi ha almenys tres en estat crític a dos hospitals de la zona: una dona de 70 anys, un jove de 20 i un home de 30 anys.
  • A més, hi ha dues persones en estat moderat, un menor i una dona de 60 anys.

A més: Poques hores després del primer atemptat, almenys dues persones han resultat ferides a Jerusalem en un nou atac a trets.

  • L'atacant, de 13 anys, va ser abatut per dos civils amb llicència d'armes.
  • L'atac ha tingut lloc al barri de Silwan, a prop de la Ciutat Vella, i de moment estan rebent tractament mèdic dues persones, segons han confirmat fonts mèdiques i de seguretat a 'Times of Israel'.

Què han dit? 

  • Un portaveu del moviment islamista Hamàs ha descrit el tiroteig de Neve Yaakov com "un heroic acte de venjança per la massacre" de Cisjordània, segons recull el diari israelià 'Yedioth Aharonoth'.
  • El primer ministre, Benjamí Netanyahu, que ja va anunciar de matinada “mesures immediates”, es reunirà amb el seu Gabinet aquesta tarda, en concloure el sabbat, per prendre decisions addicionals.

Visió global: El Govern d'Espanya ha condemnat "enèrgicament" l'"atemptat terrorista" perpetrat aquest divendres per un home armat contra una sinagoga a Neve Yaakov, un assentament i barri israelià situat a Jerusalem Est.

 

Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Terrorisme