Món Global
Expresident Donald Trump
Foto: Expresident Donald Trump | Europa Press
Estats Units

Trump, "més emprenyat que mai", comença la seva campanya per la Casa Blanca

Temps de lectura: 2 minuts
Expresident Donald Trump
Foto: Expresident Donald Trump | Europa Press

L'expresident republicà Donald Trump ha començat la campanya per a la presidència a la Casa Blanca amb una visita aquest dissabte a l'estat de New Hampshire on ha afirmat estar "més enfadat i compromès que mai".

Per què és important? Trump va anunciar la seva candidatura per a la reelecció fa gairebé tres mesos, enmig de les polèmiques per la troballa de documents classificats al seu domicili i la pèrdua de suport dels republicans.

Què ha passat? L'expresident ha participat en la reunió anual del Comitè Estatal Republicà de New Hampshire a Salem, abans de marxar a Carolina del Sud per començar amb els primers actes de campanya.

  • "Van dir (els mitjans de comunicació): "No està donant mítings! No fa campanya! Potser ha perdut pràctica. Ara estic més enfadat i més compromès que mai”, ha etzibat el líder republicà.

A més: Durant el míting, Trump ha criticat també el Partit Demòcrata pel seu intent de canviar el calendari de les primàries i fer que New Hampshire no es mantingui "aquest preat estatus" de primer lloc.

D'on venim? Aquesta polèmica té lloc després que un grup d'experts del Comitè Nacional Demòcrata (DNC) decidís el mes passat que Carolina del Sud sigui el primer estat a votar al calendari de candidatures presidencials del partit demòcrata, abans dels estats d'Iowa i Nou Hampshire, una iniciativa que ha estat recolzada pel president dels Estats Units, Joe Biden.

  • A New Hampshire, el líder republicà també ha promocionat una nova iniciativa per eliminar el finançament federal de les institucions educatives que "impulsen la teoria crítica de la raça o la ideologia de gènere d'esquerres", segons ha recollit CNN.
  • A més, Trump ha proposat que siguin els pares els que triïn els directors de les escoles.
Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units