Món Global
Equips de rescat a Síria
Foto: Equips de rescat a Síria | Europa Press
Desastre Natural

Més de 6.000 morts en el terratrèmol de Turquia i Síria

Actualitzat: Dimarts, 7 de febrer de 2023. 11:35
Temps de lectura: 2 minuts
Equips de rescat a Síria
Foto: Equips de rescat a Síria | Europa Press

Més de 5.000 persones han perdut la vida durant els dos grans terratrèmols que van sacsejar aquest dilluns Turquia i Síria. 

Què en sabem? La xifra de morts arriba a més de 5.000 a causa del sisme que s'ha produït a Turquia amb la frontera de Síria. 

Situació actual: Els equips de recerca i rescat treballen nit i dia per trobar supervivents entres les runes dels edificis.

  • Segons les autoritats, s'haurien destruït milers d'edificis.
  • S'espera que, malauradament, el nombre de víctimes augmenti considerablement. 

En detall: Les autoritats turques han notificat fins aquesta matinada, més de 3.500 morts i 20.000 ferits.

Què diuen? El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha assenyalat que el succés ha sigut "el desastre més gros des del terratrèmol del 1939", que va deixar més de 30.000 morts al país. 

  • Des de les autoritats sirianes avisen que "l'alerta continua" i afegeixen que "s'està coordinant la resposta continua en les diverses governacions".

On? A Síria s'han vist afectades 4 províncies pels dos grans terratrèmols: Alep, Latakia, Hama i Tartus.

  • A Turquia hi ha 10 ciutats afectades i amb centenars d'edificis enfonsats: Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Malatya, Sanliurfa, Adana, Kilis i Diyarbakir. En aquesta última ciutat un centre comercial sencer ha col·lapsat.

A més: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat la "solidaritat" de l'executiu amb els dos països afectats i ha anunciat que ha enviat un avió de l'exèrcit a la zona per ajudar en les feines de rescat.

  • El conseller de Comunicació a l'ambaixada espanyola de Turquia ha explicat que hi ha 22 espanyols a la zona del país afectada, dels quals 14 es troben en contacte amb l'oficina diplomàtica i tenen constància que es troben bé. Dels 8 restants encara no tenen informació.
  • La Generalitat ha informat a través de la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, que farà gestions per saber si hi ha catalans afectats pel terratrèmol. "Si cal, proporcionarem ajuda humanitària", ha anunciat la consellera aquest matí des del Parlament.
Categoria: Món Global