Món Global
Equip de rescat a Kahramanmaras, Turquia
Foto: Equip de rescat a Kahramanmaras, Turquia | Boris Roessler / Europa Press
Terratrèmol

Més de 36.000 morts a Síria i Turquia mentre s'esvaeix l'esperança de trobar supervivents

Temps de lectura: 2 minuts
Equip de rescat a Kahramanmaras, Turquia
Foto: Equip de rescat a Kahramanmaras, Turquia | Boris Roessler / Europa Press

La xifra de morts pel terratrèmol del passat dilluns a Síria supera els 4.500 morts. Turquia ha confirmat 31.643 morts, per la qual cosa el total de morts supera els 36.000. 

En detall: La dada de Síria es desglossa per zones: 1.414 a les regions controlades pel Govern del president Bashar al-Assad i 3.160 a les zones del Govern de Salvació i el Govern Interí Sirià. 

  • L'Observatori, un organisme independent amb seu a Londres i fonts a l'interior de Síria, estima que el total de morts arribarà als 7.000 i adverteix, a més, que són centenars els desapareguts que encara estarien sota els enderrocs.

Tot i això: Les xifres no inclouen les víctimes que es van enterrar ràpidament després del terratrèmol, abans de l'arribada dels equips de rescat, i els més de 1.000 sirians morts a territori turc els cadàvers dels quals van ser traslladats a Síria.

Al terreny: Centenars de familiars de desplaçats esperen en el pas fronterer de Bab a la Hawa on arriben diàriament camions carregats de cossos per a la identificació.

  • A més, els equips de rescat no han pogut arribar a algunes zones recòndites del país i en d'altres ja s'han suspès les tasques de rescat davant les poques esperances de trobar gent amb vida sota els enderrocs sis dies després del corriment.
  • En altres zones la falta de maquinària pesada ha estat un obstacle per a les tasques de rescat.

A més: L'hospital de l'START, l'equip mèdic d'emergència espanyol desplegat a Turquia per atendre les víctimes dels devastadors terratrèmols d'aquesta setmana, començarà la seva activitat dilluns que ve a la ciutat costanera d'Iskenderun, a la província meridional de Hatay, la més afectada pels sismes.

Categoria: Món Global