Món Global
Desastre mediambental

Ovnis, la cortina de fum als EUA per encobrir el "Txernòbil americà"

Temps de lectura: 2 minuts

El 3 de febrer de 2023 un tren de Norfolk Southern va descarrilar a prop de la frontera que separa Ohio i Pennsilvània. Uns fets que han provocat un greu accident mediambiental encobert per una esbojarrada teoria conspiranoica.

Per què és important? El tren transportava 300.000 litres de clorur de vinil i altres substàncies tòxiques. L'accident va provocar un gran incendi, el que ha esdevingut un desastre mediambiental conegut com a "Txernòbil nord-americà".

  • Al voltant d'aquest gran accident hi ha molt poca informació, i és que els mitjans s'han agafat a un silenci mediàtic del qual transcendeixen pocs detalls.

Què va passar? Tot i la gravetat mediambiental, l'accident ha passat força desapercebut. Fins i tot, el dimecres 8 de febrer el periodista Evan Lambert va ser detingut quan investigava els fets.

  • Aproximadament 50 vagons de tren van descarrilar, 10 d'aquests portaven materials perillosos.
  • Les autoritats d'Ohio van decidir alliberar de manera "controlada" el material tòxic d'alguns dels vagons per evitar una enorme explosió.
  • L'Agència de Protecció Ambiental va dir que algunes substàncies es van filtrar a les vies fluvials properes, el que va causar la mort de molts peixos.
  • La mateixa Agència va assegurar que l'aigua potable mai s'havia vist afectada.

Tot i això, la població propera té dubtes sobre com s'ha treballat, i més després de la detenció del periodista.

  • Hi ha testimonis que asseguren que en el moment de l'accident, l'olor que desprenia els va provocar mal de cap.

A la pràctica: La inhalació d'aquests vapors poden provocar marejos, vòmits i complicacions respiratòries.

  • També poden causar afectacions a òrgans com el fetge, ronyons o pulmons, que poden desencadenar en càncer.

Els motius: Pocs dies després de l'accident, la National Transportation Safety Board va identificar un problema mecànic com el responsable de l'accident i va dir que els danys ambientals eren limitats.

Context:

  • L'accident coincideix amb l'anunci de globus espies xinesos i la presència de diversos ovnis sobrevolant el cel estatunidenc.
  • El Pentàgon i els serveis d'espionatge estatunidencs no han donat cap explicació clara sobre aquests altres objectes.
  • El general estatunidenc Glen VanHerk, ha dit que no hi havia indicis de cap amenaça militar i que es tracta d'objectes "molt i molt petits" i, a preguntes dels periodistes sobre si podien tenir un origen extraterrestre ha indicat que "ara per ara, no hem descartat res".
  • Davant d'això, desenes de persones han començat a donar suport la teoria conspirativa de què aquests fets no són reals i que només s'han publicat per "encobrir" el descarrilament del tren.