Món Global
El president espanyol, Pedro Sánchez i l'ucraïnès, Volodímir Zelenski
Foto: El president espanyol, Pedro Sánchez i l'ucraïnès, Volodímir Zelenski | Europa Press
Ucraïna

Sánchez promet a Zelenski l'enviament de 10 'Leopard', quatre més dels previstos

Temps de lectura: 2 minuts
El president espanyol, Pedro Sánchez i l'ucraïnès, Volodímir Zelenski
Foto: El president espanyol, Pedro Sánchez i l'ucraïnès, Volodímir Zelenski | Europa Press

El president espanyol, Pedro Sánchez, s'ha compromès aquest dijous amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a enviar "en les pròximes setmanes i mesos" a Ucraïna deu tancs 'Leopard', quatre més dels previstos.

Què en sabem? El president espanyol, Pedro Sánchez i l'ucraïnès, Volodímir Zelenski, han comparegut en roda de premsa conjunta després de reunir-se a Kíiv. El president espanyol ha visitat prèviament les ciutats d'Irpin i Bucha, durament castigades pel conflicte.

  • En aquest marc, el president ucraïnès ha agraït el suport de l'Estat tant en el pla militar com en l'acollida de refugiats. Ha destacat especialment l'enviament de sistemes de defensa antiaèria, que protegeixen de "l'horror" dels míssils russos.
  • El president espanyol ha apuntat que l'Estat ha enviat municions, vehicles i armes, "però entenem que en calen més per aturar Rússia", i per això l'Estat "farà un pas més" amb l'enviament de carros de combat Leopard.
  • A més, segons Sánchez, l'Estat està entrenant soldats ucraïnesos per manejar aquests carros de combat Leopard, i "estem provant de sincronitzar el subministrament d'aquests Leopard amb la finalització de l'entrenament".

Al detall: En aquest marc, Sánchez ha apuntat que la intenció del govern espanyol és "veure si en les pròximes setmanes i mesos podem escalar a un total de 10 tancs" mentre es formen les tripulacions també a l'Estat.

  • Zelenski ha agraït també l'enviament a Espanya de militars ucraïnesos ferits perquè segueixin programes de rehabilitació. "Estem parlant sobre nous programes amb el Ministeri de Sanitat, i crec que treballarem en aquesta direcció".

Visió global: El president ucraïnès també ha explicat que ha abordat amb Sánchez l'oportunitat de convertir la presidència de torn de la Unió Europea de la segona meitat d'aquest any en una "fita històrica" en cooperació i integració d'Ucraïna a les estructures europees.

  • "Hem conclòs que l'inici de negociacions per a la integració d'Ucraïna a la Unió Europea podria ser una fita històrica de la presidència espanyola, i creiem molt en això", ha sentenciat Zelenski.
  • A més, el president ucraïnès ha apuntat a una possible participació d'Espanya a la fórmula de pau ucraïnesa.
  • També ha apuntat que la Unió Europea treballa per fer compres conjuntes de munició per satisfer les necessitats d'Ucraïna. "La nostra cooperació militar té com a objectiu ajudar Ucraïna a defensar-se", ha dit.