Món Global
Els cotxes creuen la frontera de Rússia a Finlàndia
Foto: Els cotxes creuen la frontera de Rússia a Finlàndia | Lauri Heino / Europa Press
Finlàndia

Finlàndia inicia la construcció d'un mur a la frontera amb Rússia

Temps de lectura: 2 minuts
Els cotxes creuen la frontera de Rússia a Finlàndia
Foto: Els cotxes creuen la frontera de Rússia a Finlàndia | Lauri Heino / Europa Press

Finlàndia ha començat aquest dimarts 28 de febrer la construcció d'un mur a la frontera amb Rússia, a l'encreuament situat a la localitat d'Imatra, al sud-est del país.

Per què és important? La construcció del mur va ser avalada per una part important de l'arc parlamentari finlandès l'octubre de 2022, després que el Govern socialdemòcrata de Sanna Marin ho justifiqués per controlar la possibilitat que augmentin els encreuaments il·legals.

Què en sabem? Finlàndia i Russa comparteixen una frontera d'uns 1.340 quilòmetres, la més extensa entre tots els països de la Unió Europea.

  • Està previst que la construcció passi per terrenys de propietat privada, per la qual cosa l'Estat haurà de negociar amb els seus propietaris abans de continuar amb unes feines que, confien, s'expandeixin fins a prop de 200 quilòmetres.
  • Al setembre, Finlàndia va aprovar el tancament de les fronteres als turistes russos, en plena escalada migratòria derivada de la guerra.
  • Va ser la guàrdia fronterera finlandesa qui va posar a sobre de la taula aquesta mesura.

Què esperar? S'espera que el mur estigui construït per a finals de juny, tenint una longitud de tres quilòmetres.

  • La construcció també preveu l'aixecament de tanques i la instal·lació de sensors de moviment, segons informa la cadena Yle.

Què diuen? La primera ministra del país va argumentar que la construcció d'aquest mur és una mesura per "prevenir la migració il·legal a gran escala".

  • "Es tracta d'assegurar una vigilància adequada de la frontera est de Finlàndia en el futur", va afirmar la líder del govern abans d'una reunió convocada amb els grups parlamentaris per discutir l'assumpte.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Rússia Guerra Europa