Món Global
Bandera de l'Iran
Foto: Bandera de l'Iran | Europa Press
Orient Pròxim

Iran deté més d'un centenar de persones per enverinar nenes a escoles

Temps de lectura: 1 minut
Bandera de l'Iran
Foto: Bandera de l'Iran | Europa Press

El ministeri d'Interior de l'Iran ha anunciat aquest dissabte que ha detingut més d'un centenar de persones per estar vinculades a l'enverinament d'alumnes a diverses escoles del país de l'Orient Pròxim.

Per què és important? El govern considera que aquest atemptat contra menors d'edat és un complot orquestrat per països "enemics".

Què ha passat? Els primers enverinaments es van detectar ja fa més de dos mesos en una escola situada a Qom, capital de província, però des de llavors se n'han anat estenent fins a diversos punts de país. Ara per ara, es desconeix la magnitud de l'abast real d'aquesta onada d'intoxicacions.

Què en sabem? Les autoritats han indicat que entre els detinguts d'avui hi ha casos de persones que van actuar per "entremaliadura" amb l'objectiu de tancar les aules. Però també hi ha arrestats amb "motius hostils", que tenien la finalitat de "sembrar el terror en el poble i als estudiants, creant un escepticisme cap al sistema".

Situació actual: Les autoritats han volgut calmar la situació, emfatitzant en què "afortunadament, des de mitjan setmana passada fins avui, la quantitat d'incidents a les escoles ha disminuït significativament".

Què han dit? Tant el líder suprem, l'aiatol·là Alí Jamenei, com el president, Ebrahim Raisi, han considerat que aquests incidents parteixen d'una conspiració orquestrada des de l'estranger.

  • Jamenei ha manifestat que els enverinaments són "un crim imperdonable" i ha advocat per "càstigs durs" contra els responsables.