Món Global
Captura del vídeo publicat pels EUA
Foto: Captura del vídeo publicat pels EUA | Europa Press
Guerra

VÍDEO: Els EUA publiquen el vídeo del xoc entre un dels seus drons i un caça rus

Temps de lectura: 2 minuts
Captura del vídeo publicat pels EUA
Foto: Captura del vídeo publicat pels EUA | Europa Press

Les Forces Armades dels estats Units han desclassificat les imatges de l'incident entre un dels seus drons i un caça rus al mar Negre.

Què en sabem? Les imatges difoses per Washington ensenyen un fragment d'un minut.

  • Es veu com el caça rus passa a gran velocitat i a una curta distància per sobre del dron estatunidenc, un Reaper MQ-9.
  • També es pot apreciar com es llança al damunt una substància.

En detall: En una segona aproximació, es repeteix la mateixa tàctica, tot i que en aquesta ocasió el caça rus "passa encara més a prop" de l'MQ-9.

  • Segons les forces nord-americanes, els dos aparells "col·lideixen" i es perd la gravació, durant "aproximadament 60 segons".

A més: Ambdós països han expressat la seva disposició per recuperar les restes del dron, que va acabar caient al mar, si bé tots dos han reconegut que és complicat.

  • Si el Kremlin es fa amb aquestes restes, podria obtenir informació confidencial.

D'on venim? El xoc es va produir en espai aeri internacional sobre el mar a l'oest de la península de Crimea.

  • Moscou va contradir els EUA i va assegurar que els seus avions no havien entrat en contacte directe amb l'aparell en cap moment, ni el van atacar.

Context: Els fronts de la guerra d'Ucraïna es mantenen estables amb l'estancament del conflicte a la localitat de Bakhmut, però incidents com aquest contribueixen a pujar la tensió entre les dues potències, enfrontades indirectament.